Hoe heb je Koen leren kennen ?

Eigenlijk kennen wij elkaar al heel lang, van toen we twaalf of dertien jaar waren. We hebben nooit bij elkaar op school gezeten, maar hebben altijd dezelfde vriendenkring gehad. We wonen bij elkaar in de buurt. We zijn nu een jaar en acht maanden samen en dat gaat prima.

Waar ben je zoal mee bezig ?

Ik studeer interieur-architectuur in Mechelen en zit daar ook op kot. Tijdens het schooljaar zie ik Koen dus alleen in de weekends. Mijn studie slorpt veel tijd op, want het is een richting waarbij je ook veel moet werken. Ik moet bijvoorbeeld geregeld maquettes maken of meubels ontwerpen. Echte hobby’s heb ik niet, maar ik wandel net als Koen wel eens graag met de hond of ga ook wel eens graag fietsen. Tijdens het weekend ga ik ook altijd naar de wedstrijden van Genk kijken. Vroeger kende ik niets van voetbal, maar dat is sterk verbeterd. Ik ga zelfs kijken als Koen niet speelt.

Hecht je veel belang aan kleding ?

( Lacht) Ja, enorm veel. Ik ben verslaafd aan kleding en schoenen. ( Koen : “Dat is nog een slechte eigenschap ! Die ben ik vergeten : ze kan niet nee zeggen tegen kleding en tegen ijsjes !”) Momenteel doe ik vakantiewerk bij een kledingzaak, maar dat is heel slecht voor mijn portemonnee. Ik werk daar heel graag, maar ik kan moeilijk weerstaan aan de verleiding. Ik kan zonder problemen elke week iets nieuw kopen.

Zeg je ook tegen Koen wat hij moet aantrekken ?

Ik zeg het wel wanneer ik iets niet mooi vind. Meestal gaan wij samen winkelen als Koen iets nodig heeft, en dan kiezen we samen. Wanneer ik zelf iets nodig heb, ga ik het liefst alleen shoppen of samen met mijn tante. Koen kan dat niet aan. Ik moet echt elke winkel gezien hebben, vooraleer ik begin te passen. Wanneer ik iets koop en nadien nog iets beter zie, kan ik namelijk niet anders dan dat ook nog meenemen. Ik loop dus eerst elke winkel in om te gaan kijken en nadien ga ik terug naar alle winkels waar ik iets moois gezien heb om te gaan passen. Pas dan beslis ik wat ik koop.

Wat zijn Koen zijn goede en slechte eigenschappen ?

Hij is een echt knuffelbeer ( lacht) ! Hij is ontzettend lief en op sportief vlak vind ik het ook wel belangrijk dat hij een doorzetter is. Wanneer hij iets wil bereiken, vecht hij ervoor en geeft hij niet snel op. Een minder goede eigenschap is dat hij, net als ik, enorm koppig kan zijn. Hij is ook snel opgejaagd. Wanneer hij moe is, kan je hem het beste met rust laten. Dat is trouwens ook zo als hij een slechte match gespeeld heeft of als de ploeg verloren heeft. Ik weet dat ook en hou daar dan rekening mee. Nog een slechte eigenschap is dat hij altijd te laat komt. Als ik om zeven uur met hem afspreek, mag ik hem rond half acht verwachten.

Waarvan kan je echt genieten ?

Van een ijsje en van de zon ! Wanneer de zon schijnt, zal je me niet snel binnen vinden. Dan ga ik liever buiten genieten. Zoals Koen daarstraks al zei, kan ik buiten aan kleding ook niet weerstaan aan ijsjes. Vooral citroensorbet vind ik heerlijk. Dat kan ik gemakkelijk twee tot drie keer per dag eten zonder het beu te worden. Over het algemeen geniet ik gewoon van het leven !

In welk land zou je graag willen wonen ?

Waar er veel zon is ! Barcelona vind ik een boeiende stad. Ook omdat er veel architectuur is. Wij reizen ook graag. Tijdens de winterstop zijn we naar Boedapest geweest, we hebben daar echt prachtige dingen gezien. Wij willen graag veel zien, maar kunnen ook genieten van een rustige vakantie. Deze zomer zijn we naar Tenerife geweest en dat was een echte rustvakantie.

door Ilse Peleman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier