In het Hiltonhotel in Düsseldorf kwam bondscoach Jürgen Klinsmann samen met een grote groep internationals. Op het programma stonden niet alleen handtekeningsessies, ook een groepsfoto met de nieuwe outfits (voor de uitduels wordt zwart mogelijk vervangen door rood, zoals Klinsmann het wil) en de opname van enkele reclamespots voor de hoofdsponsors van de Mannschaft. Klinsmann kondigde verder aan dat hij Bernhard Peters, de bondscoach van het hockey, in dienst wil nemen en hield met enkele spelers een individueel gesprek.

Ook op de afspraak was de 33-jarige Christian Wörns. De centrale verdediger van Borussia Dortmund is bezig aan een superseizoen, en durft openlijk zijn onvrede te uiten over de onduidelijkheid rond Klinsmanns selectiepolitiek. “Ik leef in het luchtledige, want ik weet totaal niet waar ik aan toe ben”, verklaarde de routinier in die Welt. “Voor mij ligt de lat blijkbaar ietsje hoger. Geen probleem. Ik ga ervan uit dat de bondscoach en zijn assistent Joachim Löw vakmensen zijn en mijn goede prestaties van de laatste maanden zullen belonen met een WK-selectie. Ik blijf er ook van overtuigd dat Sebastian Kehl als verdedigende middenvelder een kans moet krijgen.” Wörns voelt zich gesteund door zijn coach Bert van Marwijk. “Christian is echt een voorbeeld voor onze jonge spelersgroep” zong de Nederlander de lof van zijn aanvoerder. “Hij is ongelofelijk gemotiveerd en durft de duels aangaan.”

Het blijft vreemd dat de vroeger bijzonder rustige Wörns zo sterk probeert te lobbyen. De 66-voudige international heeft duidelijk geen vertrouwen in de koerswissel die plaatsvond onder Klinsmann, die een verjongingskuur wil doorvoeren. Wörns vreest voor 16 mei, wanneer de kern van 28 wordt teruggebracht tot 23 spelers. Centraal achterin moet Wörns de concurrentie aangaan met Lukas Sinkiewicz (FC Keulen) en Robert Huth (invaller bij Chelsea). “Die jongens kunnen volgens mij nog een mentor gebruiken”, stelde hij.

Duits international Frank Baumann (30) heeft het naar zijn zin bij Werder Bremen. De middenvelder verlengde zijn overeenkomst tot 2009.

Bayern München kan minstens twee weken geen beroep doen op Owen Hargreaves (25). De Engelse international werd geopereerd aan de lies.

De Angolese Duitser Nando Rafael (21) verruilde Hertha BSC voor Borussia Mönchengladbach, waar de spits een contract tekende tot 2009. De Tsjech Vaclav Sverkos (22) maakt de omgekeerde beweging. Hij wordt tot het einde van het seizoen gehuurd.

In navolging van trainer Hanspeter Latour maakte ook de Zwitserse international Ricardo Cabañas (27) de overstap van Grasshoppers naar FC Keulen. De spelbepalende middenvelder kreeg een verbintenis tot 2010 voorgeschoteld.

De Amerikaanse doelman Kasey Keller (36) verlengde zijn overeenkomst bij M’gladbach tot 2007. Een maand geleden werd hij in eigen land voor de tweede keer in zijn loopbaan uitgeroepen tot voetballer van het jaar.

MSV Duisburg haalde de Zuid-Koreaanse international Jung Hwan Ahn (29) weg bij FC Metz. De aanvaller tekende een overeenkomst tot 2007.

Lukas Sinkiewicz (20), centrale verdediger en sinds enige tijd international, liet zijn contract bij FC Keulen openbreken tot 2009. De Braziliaanse oud-international Evanilson (30, ex-Borussia Dortmund), die na zijn vertrek bij Atlético Mineiro drie maanden zonder club zat, kreeg een overeenkomst tot het einde van het seizoen met optie.

VOLGENDE SPEELDAG

7/08 Stuttgart – Werder Bremen, Mainz 05 – Bielefeld, Nürnberg – Frankfurt, Hertha BSC – Bayern M., Leverkusen – Wolfsburg, M’gladbach – Schalke 04, Dortmund – Duisburg, Kaiserslautern – Köln, Hannover – Hamburg

TOPSCHUTTERS

1. Klose (Werder Bremen) 16 goals ; 2. Altintop (FC Kaiserslautern) 13 goals ; 3. Smolarek (Bor. Dortmund) 12 goals ; 4. Klimowicz (Wolfsburg) 11 goals ; 5. Makaay (Bayern München) 10 goals.

FV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier