Lommel SK

STERKTES & ZWAKTES

Elke club uit 1B zou nerveus worden na het verlies van een Vinícius Souza (KV Mechelen), Manfred Ugalde (Twente) en Marlos Moreno (Kortrijk), maar bij Lommel staan de volgende buitenlandse talenten al op de stoep. Bij dat soort jongens, die nog in hun tienerjaren zitten, is het wel de vraag hoe ze hun eerste seizoen in België zullen doorkomen. Vorig jaar is ook gebleken dat het technische meesterschap van Lommel niet voldoende is om een hoofdrol te vertolken in 1B. Het gebrek aan ervaring is nog zo’n teer punt bij de club. Indien ervaren mannen als Stijn Wuytens, Glenn Neven en Robin Henkens uitvallen, wordt de ploeg kwetsbaar.

TRAINER

In zijn eerste seizoen als trainer van een A-ploeg deed Liam Manning het meer dan voortreffelijk. De amper 35-jarige Engelsman liet Lommel bij momenten swingen en parkeerde het team op een verdienstelijke derde plaats op negen punten van de barragist Seraing. Vorig seizoen meldde Manning zich pas half juli bij Lommel waardoor het bestuur rekening hield met een serieuze inloopperiode. Deze keer heeft hij de volledige voorbereiding zelf in elkaar kunnen steken en in vergelijking met een jaar geleden heeft hij een betere kennis van de competitie, de tegenstanders en van zijn eigen club.

Lommel SK

AMBITIE

Door covid-19 was 2020-2021 niet meer dan een overgangsseizoen voor Lommel. De Limburgers zijn nog zoekende, maar in het tweede jaar als lid van de City Football Group kunnen ze al beginnen te oogsten. Dat Lommel voluit voor de titel of de barrageplaats gaat, wil Harm van Veldhoven niet gezegd hebben. In het Soevereinstadion weten ze maar al te goed dat de realisatie van hun ambitie zal afhangen van hoe de twee degradanten Moeskroen en Waasland-Beveren voor de dag zullen komen. Binnenskamers werd er sowieso een consensus bereikt dat er niets geforceerd moest worden en dat de club nog een jaar of twee nodig zal hebben om op volle toeren te draaien.

De kernen en teksten werden afgesloten op woensdag 14 juli

In/out

In

Jesper Tolinsson (IFK Göteborg, Swe), Aguilar Kluiverth, Mohammed Aminu & Thomas Agyepong (Manchester City, Eng), Juho Talvitie (Ilves Tampere, Fin).

Out

Mitja Krizan (NK Bravo, Svn), Vinícius Souza (KV Mechelen), Manfred Ugalde (FC Twente, Ned), Birger Van Dael (Esperanza Pelt), Markos Moreno (KV Kortrijk), Jamal Aabbou, Tomas Svedkauskas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier