ADRES Speelpleinstraat 29, 3920 Lommel

TEL. 011 81 64 60

WEBSITE www.lommelunited.be

E-MAIL info@lommelunited.be

TWITTER @lommelunited

FACEBOOK Lommel United

VOORZITTER Paul Kerkhofs

ALGEMEEN MANAGER Greet Vanbrabant

SECRETARIS/GC Rik Lavreysen

STADION Soevereinstadion

CAPACITEIT 9000 plaatsen

SPONSOR(S) nog niet bekend

BUDGET 1,4 miljoen euro

STERKTES & ZWAKTES

Het grootste verlies voor Lommel is ongetwijfeld het vertrek van topschutter Dylan De Belder – vorig seizoen goed voor 18 goals – naar reeksgenoot Lierse. In de voorbereiding was het offensieve compartiment de grootste zorg van trainer Karel Fraeye, die door budgettaire beperkingen lang moet wachten op versterking van zijn kern. Vorig seizoen had Lommel heel wat snelheid in de aanval wat maakte dat de wedstrijden vaak heel dynamisch op en af gingen. Iets te onvoorspelbaar voetbal, oordeelde Fraeye. Hij mikt nu op meer balvastheid en rust in het Lommelse spel. De terugkeer van spelmaker en Libanees international Paoli (vorig seizoen uit met een kuitbeenbreuk) strekt wel tot enthousiasme.

VEDETTE

Grote namen vallen er in deze kern niet te bespeuren, maar dat was de voorbije jaren ook zo en toch slaagde Lommel er elke campagne in om een witte merel te produceren. Denk aan Romero Regales, Leandro Trossard, Sam Vanaken en Dylan De Belder. Dit jaar hopen ze op de definitieve doorbraak van aanvaller Christophe Bertjens: intelligent tussen de lijnen voetballend, goeie dribbel en meer dan degelijke traptechniek.

TRAINER

Karel Fraeye kende een bewogen seizoen 2015/16. Begonnen bij VW Hamme, enkele maanden later aangesteld als interim-trainer bij de Engelse tweedeklasser Charlton, en in februari bij Lommel voorgesteld als vervanger van Bart De Roover. De jonge Gentenaar (38) verdiende zijn sporen als jeugdopleider bij AA Gent en maakte nadien naam door in het netwerk van Roland Duchâtelet te stappen. Zo belandde hij in 2014 al een eerste keer bij Charlton als assistent van José Riga en ging hij nadien ook even aan de slag als scout bij de Spaanse tweedeklasser Alcorcón. Parkeerde Lommel vorig seizoen in de top acht.

AMBITIE

Aan de top van Lommel United werden enkele veranderingen doorgevoerd: Paul Kerkhofs mag zich de nieuwe voorzitter noemen en met Tom Van Imschoot werd een sportief verantwoordelijke in het organigram opgenomen. Het moet de groeipijnen verdoezelen die de Limburgse club ondervindt in de ambitie om bij de acht profclubs van 1B te behoren. Inzake budget is Lommel het kneusje van de reeks, de ambities zijn dan ook eerder realistisch: zo snel mogelijk behoud in 1B verzekeren.

IN

Timo Cauwenberg (Geel), Mathias Schils (STVV), Marko Maletic (Excelsior Rotterdam, Ned), Jason Adesanya (Antwerp), Sam Valcke (Cercle Brugge), Ridwane M’Barki (Londerzeel), Jesse Bertrams (PSV, Ned), Alexandre Debruyn (Anderlecht)

OUT

Jan Mertens (Temse), Brandon Deville (Seraing), Jelle Rykx (Esperanza Pelt), Dylan De Belder (Lierse), Lucas Pirard (STVV), Ken Debauve (Dessel), Issam Al Kamouchi (Hades, Ned), Stijn Deckers (Pelt), Eugene Ansah (Lokeren), Oumar Diouck (?), Lucas Schoofs (AA Gent)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier