Lommel

Filip Krastev © ZUMAPRESS.com

STERKTES EN ZWAKTES

Het hele project werd pas dit voorjaar in de steigers gezet – in mei moest Lommel SK nog voor het BAS passeren om een proflicentie te krijgen – en heeft dus tijd nodig om te rijpen. De Belgische roergangers van de club – Harm van Veldhoven, Ronny Van Geneugden en keepertrainer Vladan Kujovic – kennen de competitie, zij zullen het jonge talent mee moeten gidsen en de nieuwe coach Liam Manning sturen in zijn keuzes. Te verwachten valt dat tot het sluiten van de transferperiode nog wel een en ander aan jeugd gaat aanwaaien op Lommel. Jeugd die van overal zal komen, blijkt uit het aanwerven van een Bulgaar ( Filip Krastev, weliswaar pas voor januari) en een Costa Ricaan ( Manfred Ugalde) en de contacten die men heeft met Algerije, Argentinië en andere landen. Een tolk/cultuurfilosoof zal van pas komen. Oefenwedstrijden speelde Lommel bij het afsluiten van dit dossier (nog) niet, er is nog veel work in progress.

Lommel

TRAINER

Dat Lommel SK een opleidingsclub is, blijkt ook al uit de keuze voor de hoofdcoach. Liam Manning is de opvolger van Peter Maes. City zoekt voor zijn project in Noord-Limburg mensen met veel progressiemarge en die is er ook bij de coach. Na werk in de jeugdopleiding bij West Ham en Ipswich Town en ervaring bij de New York City Football Club Academy, is het zijn eerste job als hoofdcoach. Na Londen en New York de Noorderkempen, dat wordt wennen. Dat wordt het ook voor zijn assistent, de Nederlander Peter van der Veen, die bij Oranje ook met jeugdelftallen werkte en in een eerste fase Zeist met Lommel gaat combineren.

Lommel

AMBITIES

Ontwikkelen van jong talent, binnen het kader van de City Group. Of dat valt te rijmen met een promotie in een tight league – 1B was de voorbije jaren niet echt geschikt voor de doorbraak van jong talent – valt af te wachten. Manning wil vooral ontwikkelen en zorgen voor wauwvoetbal. Dat belooft.

Vedette Filip Krastev

Wij zullen het de komende jaren over de nieuwe De Bruyne of Hazard hebben, Bulgaren zoeken naar een nieuwe Krasimir Balakov. Misschien wordt dat Filip Krastev, de tiener die Manchester City voor Lommel SK kocht en direct uitleende aan Slavia Sofia. De vraag is dus of we hem in januari überhaupt in België gaan zien. Maar een transfer van 2,5 miljoen euro in 1B is wél hot stuff. Krastev kan alles: aanvallen, recupereren, passes geven en scoren. Nu nog bevestigen. (smiley)

In

Filip Krastev (Slavia Sofia, Bul), Stijn Wuytens (AZ, Ned), Milan Troonbeeckx (Dessel Sport), Yannick Vandersmissen (ASV Geel), Manfred Ugalde (Deportivo Saprissa, CRC), Arno Verschueren (NAC, Ned), Jari De Busser (KAA Gent), Jordan Attah Kadiri (Östersunds FK, Swe), Laurent Lemoine (YR KV Mechelen), Kevin Kis (R Union SG).

Out

Laurens Vermijl (THES Sport), Yarne Lenaerts (RC Hades), Rik De Kuyffer (Royal Knokke FC), Tim Siekman (HHC Hardenberg, Ned), Siebe Paesen (Patro Eisden Maasmechelen), Birger Van Dael (Zonhoven United), Ben Santermans (KSK Lierse Kempenzonen), Joep Hakkens (Witgoor Dessel), Alessandro Cerigioni (Dessel Sport), Timo Cauwenberg (KSK Lierse Kempenzonen).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier