Loris Brogno

© BELGAIMAGE

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit. aanvaller, beerschot

In Sicilië trad de burgemeester van het dorp Corleone af nadat hij had toegegeven dat hij gevaccineerd was tegen covid-19 zonder dat hij daar recht op had. Wanneer heb jij voor het laatst een hele rij voorgestoken?

‘Eerlijk gezegd doe ik dat nooit, ik probeer altijd hoffelijk te zijn. Behalve als ik gehaast ben en achter treuzelende oudjes sta aan de kassa van de Carrefour. Dan word ik gek. Zeker in het weekend, wanneer ze een volle kar hebben en ik alleen een brood en wat charcuterie.’

Op zondag 7 maart vertelde Meghan Markle aan tv-presentatrice Oprah Winfrey waarom zij en prins Harry met het Britse koningshuis gebroken hebben. Heb jij soms ook last met je familie?

‘Bij mij ligt dat toch een beetje anders… ( lacht) Het ergste dat ik heb meegemaakt, is dat mijn pa me in een mooie auto naar school voerde terwijl al mijn vrienden de bus namen. Oké, ik woonde niet zo dichtbij, dus ik zou er vier dagen over gedaan hebben met de bus, maar toch zat ik ermee dat erom gelachen werd. Zeker omdat ik mijn pa vroeg om me op de hoek van de straat uit de auto te laten stappen en hij er een duivels plezier in had om me pal voor de ingang af te zetten. Kwestie van het er nog wat in te wrijven…’ ( lacht)

Loris Brogno

Een man in Oekraïne belde de politie met de valse aangifte van een moord. Zijn bedoeling was dat de politie de weg naar zijn dorp sneeuwvrij zou maken. Wanneer gaf jij blijk van luiheid?

‘Ik vind dat geniaal! Respect voor die man, wat een lef! Ik vind hem niet lui maar net heel slim. De luiheid waar ik zelf in uitblink is doen alsof ik het niet hoor als mijn zoontje van drie ’s nachts huilt, zodat mijn madam opstaat. Maar goed, dat betert wel wanneer hij wat ouder wordt. Alleen is er een tweede op komst… Ik voel nu al dat die binnenkort weer een opstoot van luiheid gaat veroorzaken…’ ( lacht)

Een werk van een onbekende schilder dat in slechte staat was teruggevonden, werd verkocht voor 20.000 euro, terwijl het door de veilingmeester eerst maar op 20 euro werd geschat. Wanneer heb jij voor het laatst een geweldige aanwinst gedaan?

‘Ik geef niet zoveel uit als andere voetballers. Ik ben eerder behoudsgezind en investeer liever. In vastgoed en cryptomunten. Niet alleen Bitcoins, ook andere. ik zie dat als een toekomstgericht project dat veel kan opbrengen. Soms het dubbel van het geïnvesteerde geld, soms zelfs het vijftienvoud…’

In Ligurië vond een aardverschuiving plaats boven aan een klip waar zich een kerkhof bevond en zo vielen een tweehonderdtal kisten zeventig meter naar beneden in zee. Wanneer ben jij eens van hoog gevallen?

‘Letterlijk: toen ik mijn huis aan ’t verbouwen was. We hebben het vanbinnen helemaal gerenoveerd. Ik heb dat al doende geleerd. Met vallen en opstaan… Bij het werk aan mijn dakterras ben ik van een bevroren en gladde balk gegleden. Twee meter naar beneden. Mijn heup herinnert zich dat nog goed.’

Samantha Hartsoe, een jonge vrouw uit New York, ontdekte verborgen ruimtes achter de spiegel van haar badkamer. Wanneer waande jij je Jim Carrey in The Truman Show?

‘Hebben we dat gevoel als kind niet allemaal gehad? Het probleem is dat ik momenteel echt een vals plafond heb in mijn huis, voor de verluchting. Wie weet krijg ik nog eens het gevoel dat ze daar camera’s in verborgen hebben!’ ( lacht)

Loris Brogno
Loris Brogno

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier