Lotto Soudal

ANALYSE

STERKTES

Er breken weer jonge Belgen door bij Lotto Soudal. Florian Vermeersch kent iedereen na Parijs-Roubaix, idem voor Brent Van Moer na de Dauphiné. Het plan van manager Lelangue lijkt te lukken. Even benadrukken dat Vermeersch vlak voor Roubaix de Vuelta reed. De meeste 22-jarigen zijn uitgewoond na hun eerste grote ronde, Vermeersch werd er sterker van en dat is een erg goed teken. Er werd stevig geïnvesteerd in de sprinttrein van CalebEwan. Voor attractie Victor Campenaerts is dit de ideale ploeg.

Caleb Ewan
Caleb Ewan© belgaimage

VERRASSINGEN

Andreas Kron was lange tijd ziek en won toch twee WorldTourkoersen in zijn eerste profseizoen. De Deen kan het dus afmaken. Hij wordt warm van de Ardennen. Jarrad Drizners werd aanbevolen door Axel Merckx, kenner van het beloftecircuit. Viel twee jaar geleden al op in Tour Down Under en toen was Drizners amper 20. Een Aussie, dus u kunt de rest wel aanvullen: een verleden in het baanwielrennen en erg rap. Maxime Monfort heeft lof voor Arnaud De Lie. Hij ziet hem dit jaar al Nokere Koerse winnen en uitgroeien tot een topspurter.

Tim Wellens
Tim Wellens© getty

ZWAKTES

Noem Campenaerts nog niet de nieuwe De Gendt. Even vaak en even onvermoeibaar in de aanval, maar De Gendt won meer en dat is natuurlijk een belangrijk verschil. De Gendt geeft zelf signalen dat het beste eraf is, alsof hij aftelt naar zijn pensioen. Tim Wellens heeft resultaten nodig om weer in het spotlicht te staan. Je krijgt het gevoel dat er niet helemaal uitkwam wat erin zit en Wellens is al 31. De vele neofieten brengen nieuwe schwung bij Lotto Soudal, maar ze pakken weinig UCI-punten. Betert het niet in 2022, dan dreigt het team uit de WorldTour te vallen.

Lotto Soudal
© getty

DOELEN

De slimme Vermeersch is nu al kopman op de kasseien, maar het is de jonge Oost-Vlaming gegund dat het af en toe nog eens tegenvalt. Een gebrek aan ploegmaats in de finale kan hem zuur opbreken. Campenaerts is twee koppen gegroeid sinds hij de laatste keer voor Lotto Soudal koerste. Misschien wordt hij Vermeersch’ beste vriend. Net als Philippe Gilbert wil Ewan raak schieten in Milaan-Sanremo. Het WK in Wollongong is niet helemaal op hem toegespitst, gelukkig lijkt het net niet te zwaar. In de Tour gaat Ewan tonen dat hij nog steeds de rapste is.

TRANSFERS

IN

Cedric Beullens (Sport Vlaanderen – Baloise), Victor Campenaerts (Team Qhubeka-NextHash), Arnaud De Lie (belofte), Jarrad Drizners (belofte), Michael Schwarzmann (Bora-Hansgrohe), Rüdiger Selig (Bora-Hansgrohe)

OUT

John Degenkolb (Team DSM), Kobe Goossens (Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux), Tomasz Marczynski (gestopt), Stefano Oldani (Alpecin-Fenix), Gerben Thijssen (Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux), Tosh Van der Sande (Jumbo-Visma)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier