Geboorteplaats en -datum?

Kortemark, 22 mei 1981.

Welke sporten beoefen ik zelf?

Ik probeer zo veel mogelijk tijd vrij te maken om te sporten. Sport is naast acteren mijn tweede passie: fietsen, mountainbiken in de winter, lopen, zwem- men … Binnenkort speel ik in Witse een gastrol, een zwemmer. Ik probeer voldoende te zwemmen zodat het er toch een beetje realistisch uitziet. En in het weekend speel ik voetbal met VK Daring Sleepy, in het Brugse bedrijfsvoetbal. Niveau vierde provinciale, zeg maar. Ik ben een spits, rugnummer 10, maar dit seizoen ben ik door blessures nog maar een paar keer tot scoren gekomen. Vroeger heb ik ook nog kort in de eerste ploeg van SVD Kortemark gespeeld, maar het viel niet te combineren met mijn acteercarrière.

Welke sporten volg ik passief …

Je vindt me regelmatig op de thuiswedstrijden van Club Brugge. Ik ben blij dat het na drie mindere jaren nu weer beter draait. Het aantrekken van Adrie Koster is een goede zaak gebleken. Hij heeft de Engelse speelstijl van Club ‘vernederlandst’. Ook de Vlaamse wielerklassiekers volg ik met veel aandacht. Ik rijd ook zelf de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen.

Welke sporters heb ik al ontmoet?

Wouter Weylandt, Marc Herremans, Carl Hoefkens, … Carl kom ik regelmatig tegen in Knokke. Echt een toffe gast.

Mijn sportidool was …

Ik ben altijd een grote fan geweest van David Beckham, omwille van zijn fantastische traptechniek. Ik heb een shirtje van hem liggen van toen hij nog bij Manchester United voetbalde, ik denk dat ik het binnenkort ga inkaderen. In iedere Europese grootstad die ik bezoek, schaf ik me een truitje van de lokale voetbalclub aan. En als het even kan, laat ik er mijn eigen naam op zetten. ( lacht)

Bij welk sportmoment kreeg ik kippenvel?

Beslissende goals in de slotminuten van een wedstrijd zijn altijd kicken. Ik denk meteen aan de Champions Leaguefinale tussen Bayern München en Manchester United in 1999. Maar ook de penaltythriller tussen Club Brugge en Dortmund van een paar jaar terug, zit nog in mijn geheugen. Maar ook de manier waarop Michael Phelps imponeerde op de vorige Olympische Spelen, bezorgde me kippenvel. Zijn triomferende lichaamstaal telkens als hij uit het bad kwam, was heerlijk om te zien.

BREGT VERMEULEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier