G oedemiddag, meneer Dhaenens. U spreekt met Koen Vangeel, medewerker van modeontwerper Walter Van Beirendonck. Omdat er de laatste tijd zoveel te doen is rond de uitrusting van Zulte Waregem, dacht Walter eraan misschien met u te kunnen samenwerken. Ziet u het zitten om in de toekomst met een creatie van Walter Van Beirendonck te voetballen ?

Luc Dhaenens, manager SV Zulte Waregem : “Dat durf ik op dit moment niet te zeggen. Wij beschikken over een beperkt budget.”

Met een modehuis als partner krijgt u ongetwijfeld veel publiciteit en zullen er meer bedrijven geïnteresseerd zijn in shirtsponsoring.

“Tja, zo eenvoudig is het niet. Via onze huidige shirtsponsor, Molecule, zijn we namelijk contractueel gebonden aan de firma Olympic.”

Kan u daar echt geen mouw aan passen ? We zouden de samenwerking extra in de verf kunnen zetten met een grootse mediacampagne.

“Weet u wat ik jammer vind ? Al jaren zijn wij een club die in alle stilte probeert degelijk te werken, die Belgische, Vlaamse spelers een kans geeft. Als je dan plotseling in eerste klasse zit, komt er ineens wél interesse van de pers. Daar heb ik het soms moeilijk mee.”

U zegt het : ‘Belgische, Vlaamse spelers.’ Net daarom dachten wij eraan dat het ook voor u interessant kan zijn om met een Belgische, Vlaamse modeontwerper in zee te gaan.

“Ik sluit in de toekomst een gesprek niet uit.”

Laat me het voorstel nog even verder toelichten. Wij zouden de uitrusting willen onderbrengen in ons ‘blue, red en green gamma’. Als ik mij niet vergis behoren rood en groen al tot de clubkleuren. Denkt u dat het mogelijk is om daar nog blauw aan toe te voegen ?

“Oei, de kleuren… Dat ligt hier zeer gevoelig. Ik zou daar liefst niet te veel aan willen wijzigen.”

Ook niet als het maar om een klein streepje blauw gaat ?

“Hoewel onze tweede uitrusting blauw is, is dat momenteel toch te delicaat, hoor.”

Omdat wij ook in Japan en Thailand actief zijn, hadden we graag met de ploeg een promotietour gemaakt door Azië.

“Dat wordt moeilijk. Verscheidene van onze spelers werken of studeren en kunnen niet zomaar voor een langere periode vrij nemen.”

Ook niet in de vakantieperiode, na het voetbalseizoen ?

“Dan staan voor de studenten de examens op het programma, hé.”

Nog één vraagje : kent u de rubriek ‘Tegenvoets’ in Sport/Voetbal Magazine ?

“Ja, toch wel. Vorige week met voetbalmakelaar Didier Frenay. En nu ben ik ‘Tegenvoets’ genomen, zeker ? Schitterend ! ( lacht).” (RVDB)

(RVDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier