Het was eerst maar twee lijntjes waard in een Franstalige krant, maar het stond er wel : Jurgen Cavens zal nog maar eens worden uitgeleend door Standard. “Ik wist het al een tijd”, zegt de aanvaller. “Onlangs is het mij bevestigd in een gesprek met mijnheer Preud’homme, Costantin, d’Onofrio en mijn makelaar. Zij hebben het alleen maar positief bedoeld. Omdat ze mij geen basisplaats konden garanderen, was het beter dat ik elders opnieuw vertrouwen ga opdoen en mentaal nog sterker worden. Ik begreep hun voorstel.

“Natuurlijk mis ik nu wel sportieve stabiliteit. Maar liever een goede oplossing dan bijvoorbeeld vier jaar verkommeren in de C-kern. Ik bewonder toch hun eerlijkheid, blijkbaar geloven ze nog in mij. Ze vinden mij een fantastische kerel, een positief ingestelde jongen met de juiste professionele mentaliteit. Wat er dan wel scheelde ? Dat weet ik niet echt. Zij kiezen, na een zwaar teleurstellend seizoen, gewoon voor een andere weg. Lukunku en Goossens mogen ook worden verhuurd, geloof ik.

“( Geïrriteerd) Ik voel me helemaal niet de speelbal van d’Onofrio. Die polemiek moet maar eens stoppen. Het is toch logisch dat als je onder contract ligt bij een werkgever, hij voor jou een weg uitstippelt ? Jij moet toch ook luisteren naar je baas ? Ik heb wel aangegeven dat ik klaar ben voor een kans bij Standard, maar uiteindelijk moest ik toch instemmen met hun argumentatie. Ik ga er niet blijven over piekeren. Het verleden is voorbij, alleen de toekomst telt.

“Waarom moet ik me mislukt voelen ? Ik ben nog maar 23, hé. Blijkbaar bracht ik niet wat ze van mij hadden verwacht. Standard speelde te veel op kracht. Soms hadden we meer gebruik moeten maken van techniek en snelle balcirculatie. Misschien dat ik dan beter aan mijn trekken was gekomen. Maar het is niet aan mij om dat allemaal te veranderen, hé. Gelukkig geven die mensen van Standard mij de kans om mijn kwaliteiten elders te tonen. Ik respecteer dat.

“Ik begin opnieuw vanop nul. Nu nog een club vinden die bereid is mij voor een jaar te huren. Bij Marseille en Standard kreeg ik meer maturiteit en leerde ik sneller te relativeren. Daarom zoek ik nu een rustige club, waar ik me tweehonderd procent zal geven. Ik spiegel me aan Carl Hoefkens, die bij Lommel een schitterend seizoen afwerkte en een heel hoog niveau bereikte. Chapeau voor hem ! Dààr heb ik ook behoefte aan.

“Ik heb geen specifieke voorkeur, maar hoop toch op een Belgische club, al kan Nederland net zo goed. Als het maar een club is die mij absoluut wil, sportief ambitieus is en in een beloftevolle aanvaller wil investeren. Ik ben er me van bewust dat de meeste Belgische clubs het financieel wat moeilijk hebben, maar ik vermoed niet dat Standard moeilijk zal doen over de huurprijs.”

door Frédéric Vanheule,

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier