Lukas Nmecha – Club: VfL Wolfsburg

Lukas Nmecha © BELGAIMAGE

De 22-jarige ex-aanvaller van RSC Anderlecht profiteert maximaal van de trainerswissel en bekoort nu ook de Duitse bondscoach Hansi Flick.

Door een coronabesmetting miste topschutter Wout Weghorst (29) tussen 16 en 31 oktober drie officiële duels voor de Wolven, waar tussentijds ook nog eens een trainerswissel plaatsvond. Mark van Bommel maakte ruim baan voor Florian Kohfeldt (39), die zijn start niet miste bij VfL Wolfsburg: drie opeenvolgende zeges, waaronder een 2-1-zege in de CL tegen Salzburg, met telkens Lukas Nmecha aan het kanon. De voormalige U21-international (12 goals in 20 interlands) wordt voor 8 miljoen euro gehuurd van Manchester City. Aanvankelijk was hij geen basisspeler, maar dat veranderde sinds de aanstelling van de ex-coach van Werder Bremen.

Met Wout Weghorst en Lukas Nmecha moet je een dubbele storm trotseren.’ Florian Kohfeldt

Kohfeldt is een communicator, een trainer die dicht bij zijn spelersgroep staat maar ook veel speelkansen wil en durft te geven aan talentvolle spelers om zich verder te ontwikkelen. De nieuwe tactische veldbezetting (3-4-3) past als gegoten voor Nmecha, die blijkbaar heel goed weet wat er van hem wordt verlangd. ‘Een instinctmoment’, verklaarde hij na zijn eerste treffer op het kampioenenbal, waarbij hij met een verbluffende knal de rechterwinkelhaak viseerde. ‘Ik trapte gewoon zo hard mogelijk.’

Nadat hij bij de verrassende 0-2-winst op Bayer Leverkusen ook al scoorde, bevestigde Nmecha als matchwinnaar in de 1-0-zege tegen staartploeg Augsburg. Als rechtsbuiten, want Weghorst begon als centrumspits. ‘Met Wout en Lukas moet je een dubbele storm trotseren’, beseft Kohfeldt.

Ook Hansi Flick reageerde alert op de hoogconjunctuur van de spits met Nigeriaanse roots. Nmecha is de enige nieuwkomer in de kern van 27 spelers van de Mannschaft voor de WK-kwalificatieduels in groep J tegen Liechtenstein (11 november) en in Armenië (14 november). Een leuk detail: de confrontatie met de dwergstaat vindt plaats in Wolfsburg. Last van stress in de Volkswagen Arena zal de debutant dus amper hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier