Wat zijn je favoriete bezigheden buiten het voetbal ?

Vooral surfen op het internet. Chatten met vrienden, maar ook echt surfen. Zo lees ik vaak Poolse kranten via het internet en bezoek ik ook regelmatig de site van KV Mechelen. De computer is vooral een bron van informatie voor mij. De Poolse journalisten volgen me hier wel, maar meestal blijft dat bij de vermelding van de resultaten van Mechelen. Enkel wanneer ik gescoord heb, wordt er wat meer uitleg gegeven. In Polen denk men nog altijd dat de Belgische competitie niet veel voorstelt.

Van welke muziek hou je ?

Vooral van R&B en Top 40-muziek. Ik heb niet echt een favoriete groep of artiest. Ik hou gewoon van populaire muziek in het algemeen.

Kijk je veel tv ?

Heel veel voetbal ! Ik probeer echt alle wedstrijden mee te pikken, tot ergernis van Tessa soms. En voor de rest ook wel af en toe een film van het internet.

Ga je nog vaak uit ?

Nee, en dat zegt me ook niet zo veel. Wanneer ik wegga is dat bijna altijd samen met Tessa. We zijn geen echte uitgaanstypes, maar als we dan toch eens weggaan, halen we onze schade wel in. Meestal heb ik echter niet veel tijd voor zulke dingen, omdat ik steeds vroeg moet opstaan om te gaan trainen of fris moet zijn voor de wedstrijd.

Als je één ding mocht meenemen naar een onbewoond eiland, wat zou dat dan zijn ?

Tessa natuurlijk ! Maar ja, iedereen zal zijn partner wel kiezen, dus buiten Tessa… Een voetbal. Dan kan ik me daar tenminste een beetje mee amuseren om het verblijf wat minder saai te maken.

Wat indien het niet gelukt was als profvoetballer ?

Dan was ik nu waarschijnlijk kok geweest ( lacht). Toen ik moest kiezen naar welke school ik zou gaan, ging de keuze tussen sportschool en kokschool, maar ik ben blij dat het uiteindelijk het eerste geworden is. Al van toen ik nog heel jong was, ben ik bezeten van het spelletje. Mijn vader en oudere broer speelden ook voetbal en ik wou hun voorbeeld volgen.

Wil dat dan zeggen dat jij de kok bent in huis ?

( Heel overtuigd) Nee ! Als het daarop aankomt heb ik momenteel zelfs twee linkerhanden. Het enige wat ik fatsoenlijk kan klaarmaken zijn pannenkoeken ( lacht). Nee serieus, Tessa kookt meestal en ik probeer haar zoveel mogelijk te helpen. Wanneer we bijvoorbeeld spaghetti eten, maakt de ene de saus en de andere kookt de pasta. We gaan ook geregeld op restaurant.

Wat is het beste wat Tessa kan klaarmaken ?

Gebakken aardappelen. Ik wist niet eens hoe je zoiets moest klaarmaken, eerst koken en dan bakken… Het is misschien een simpel gerecht, maar ik vind het wel lekker ! Verder hou ik ook van pizza en steak.

Stel dat je één ding aan jezelf kon veranderen…

Ik zou het willen afleren dat ik altijd overal te laat kom. Vaak is het maar één minuut, maar ik ben altijd te laat. En daar is maar één uitzondering op : op training kom ik wél op tijd ! Ik zou mij ook minder snel dingen willen aantrekken. Ik raak soms een beetje te gemakkelijk geïrriteerd.

En als je één ding kon veranderen aan Tessa ?

Ze is vegetarisch en dat zou ik wel willen veranderen. Niet dat ze vlees moet eten, maar het zou wel leuk zijn wanneer we allebei zouden kunnen genieten van een goede steak. Mijn eetgewoonte is ook anders omdat we in Polen bijna alleen vlees eten. Tessa eet geen vlees uit principe en dat respecteer ik.

Hoe zie je je toekomst ?

Ik wil later tevreden op mijn carrière kunnen terugkijken en weten dat ik er het maximum heb uitgehaald. Verder wil ik samen met Tessa gelukkig blijven en een rustig leven leiden zonder te veel zorgen. Momenteel zijn we gelukkig met de situatie zoals ze is, want we hebben nog tijd genoeg om te trouwen of om aan kinderen te beginnen. We willen niets overhaasten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier