Drie spelers van wie straks het contract afloopt, hebben van Sint-Truiden te horen gekregen dat ze volgend seizoen niet meer op Staaien zullen voetballen : Tamás Hajnal, Jari Niemi en Christopher Baratto. Zij zullen daardoor ook dit kampioenschap nog zelden tot de kern behoren. Voor Hajnal en Niemi is er buitenlandse interesse, maar Niemi gaat daar alvast nu niet op in. “Niemand moet op dit moment weg”, zegt trainer Herman Vermeulen, die alleen Dusan Belic ziet vertrekken. “Er moet geen financiële ruimte gecreëerd worden om de transfers op te vangen die we deze maand hebben gedaan. Die staan los van eventuele vetrekkers.”

Na eerder doelman Bart Deelkens trok STVV ook Kristof Lardenoit (gehuurd van Beveren) en Rocky Peeters (definitief overgenomen van Roeselare, 2,5 jaar contract) aan.

Lardenoit moet het acute probleem rechts achterin oplossen, hoewel hij net zomin als Sander Debroux een zuivere rechtsback is. Vermeulen : “In België vormen ze geen echte backs. Kristof is jong, we kunnen met hem werken. We hopen dat hij zich zal waarmaken zodat we de optie na zes maanden kunnen lichten. Anders is het simpel : dan moet je voor een buitenlander gaan, maar dat willen we vermijden.”

Ook Rocky Peeters past in het nieuwe Truiense profiel : Belgisch, bij voorkeur Vlaams en van de streek, gestalte, dynamisch, mentaliteit, betaalbaar. Vermeulen : “Hij is einde contract volgende zomer. Die lijst lopen wij af. Maar als alles klopt en hij wil komen, waarom dan wachten tot volgend seizoen ? Oké, heeft de voorzitter ( Roland Duchâtelet, nvdr) dan gezegd : hij is Belg, de staf is overtuigd, dus we versnellen het. Peeters past in het budget voor volgend seizoen. De voorzitter heeft persoonlijk de doorbraak geforceerd. Ik vind dat héél straf.”

Toch had Vermeulen er nog graag een aanvaller bij. “Ik ben op mijn wenken bediend en ben dus uitermate tevreden : er is een keeper bij, een back en een centrale middenvelder. Ik beschouw Peeters als een middenvelder, wat betekent dat daar een heleboel spelers met elkaar in concurrentie gaan, maar daar heb ik geen moeite mee. Hij kan ook als breekpunt in de spits fungeren, maar in onze situatie blijft elke opportuniteit op die positie welkom. Ik heb ook niet de indruk dat onze club nu na de geleverde inspanningen volledig stilvalt, al heb ik geen weet van verdere contacten. Het is niet zo dat wij vanuit de technische staf nog zitten te pushen, wat wél het geval was voor de andere posities.”

JH

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier