Jean-Alain Boumsong ruilt aan het einde van het seizoen Auxerre voor de Glasgow Rangers.

Vorige week raakte officieus bekend dat Jean-Alain Boumsoung, de stevige verdediger van Auxerre, volgend seizoen naar de Glasgow Rangers trekt. Officieus omdat het Fifareglement bepaalt dat transfers van spelers die einde contract zijn slechts officieel bekendgemaakt mogen worden vanaf 1 januari. Als hij nog een langlopend contract had gehad, dan zou een overnemende club wellicht zo’n 10 miljoen euro hebben moeten betalen voor de verdediger. Maar omdat hij einde contract is, mag hij gratis vertrekken. Auxerre zal ook geen enkele eurocent opleidingsvergoeding ontvangen, want Boumsoung was al 23 toen hij bij de blauw-witten aan de slag ging.

Guy Roux moet het vertrek van zijn speler met lede ogen aanzien, want hij had wellicht gehoopt hem te doen bijtekenen om hem dan samen met Djibrill Cissé naar Liverpool te laten vertrekken. Maar dat plannetje is dus mislukt. Boumsoung, die mocht rekenen op de belangstelling van verschillende grote Europese clubs en van wie ook even werd gezegd dat hij tijdens de mercato, de wintertransferperiode, stuivertje zou wisselen met Patrick Müller van Lyon, heeft op 24-jarige leeftijd zelf beslist in welke richting hij zijn carrière wil sturen.

Boumsoung zal in Schotland per seizoen netto één miljoen euro verdienen. Dat hij naar een minder gereputeerde competitie vertrekt, zal volgens hem niets afdoen van zijn kansen bij de Franse nationale ploeg. Alex Mc Leish, de manager van de Rangers, ziet in hem alvast de ideale opvolger van de Noor Henning Berg. Boumsoung kan in de Schotse hoofdstad in de voetsporen treden van Basile Boli, Stéphane Guivarc’h en LionelCharbonnier, andere Franse internationals die ooit bij de Rangers actief waren. (PB)

LENS ziet in januari tien kernspelers vertrekken naar de Afrikaanse landenbeker. VIKASH DHORASOO, de middenvelder van Lyon, wordt geciteerd bij PSG, dat hem tijdens de winterstop zou willen overnemen. RABIU AFOLABI, momenteel aan de slag bij Austria Wien, zou dan weer op de belangstelling kunnen rekenen van Auxerre, Marseille en Monaco. (PB)

TOPSCHUTTERS : 1. Cissé (Auxerre) 14 goals ; 2. Manchev (Rijsel) 12 goals ; 3. Santos (Sochaux) 10 goals ; 4. Giuly (Monaco), Bamogo (Montpellier) 9 goals.

PB

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier