Het lijstje met geïnteresseerde ploegen voor Salou Ibrahim (26) neemt wekelijks toe. Vorige week mochten de namen van Ajax, Auxerre, Borussia Dortmund en Club Brugge worden toegevoegd. Jean-Claude Lagaisse, de makelaar van de Ghanese aanvaller, maakte ondertussen al bekend dat zijn speler volgend seizoen zeker niet meer voor SV Zulte Waregem zal spelen. “Sommige van die clubs lijken mij toch iets te hoog gegrepen”, stelt aanvoerder Stefan Leleu. “Het niveau van een topploeg oppikken, is niet zo simpel. Het zal daar niet zo vanzelf gaan. We moeten die zaken realistisch bekijken. Bij SV Zulte Waregem bestaat er weinig druk, is er ook weinig afgunst en is de concurrentie niet zo groot. Geen stress, veel plezier maken en leuk voetbal brengen, dat staat hier voorop. Voor Salou is het belangrijk geen tussenstap over te slaan in zijn loopbaan. Beter geleidelijk aan groeien, zoals hij tot nu toe altijd deed, dan te drastisch voor financieel en sportief betere omstandigheden te kiezen. Gelukkig is hij slim, weet hij wie hij kan vertrouwen. Bovendien zullen ook de verwachtingen bij die topclubs altijd hooggespannen zijn. Voor hemzelf en zijn ontwikkeling zou het beter zijn nog een tot twee seizoenen te rijpen bij SV Zulte Waregem of een betere ploeg in België.”

Een grote troef is wel dat Ibrahim zich gemakkelijk aanpast en in meerdere veldbezettingen kan worden ingepast. “Zowel een 4-4-2, zoals bij KV Kortrijk, als onze 4-5-1 beheerst hij”, beaamt Leleu. “Salou is technisch sterk. Zeker op de korte ruimte, wat niet zo evident is voor zo’n grote speler. Maar je kan hem ook in de diepte aanspelen, want hij is redelijk snel en fysiek krachtig. De perfecte targetman. Alleen zijn linkse voet en de positiekeuze voor doel kunnen nog beter.”

Gunter Thiebaut werd tijdens de winterstop ingehaald als vervanger. Trainer Francky Dury maakte zich sterk dat de oud-aanvaller van FC Saarbrücken ook aan de zijde van Salou Ibrahim kan spelen. Maar verder dan enkele invalbeurten kwam Thiebaut nog niet. “Hij is zeker niet hetzelfde soort voetballer, dat is onmogelijk”, weet Leleu. “Je moet hem wat tijd geven om te integreren, maar ik zie een positieve evolutie. Hij verbetert wekelijks, beheerst alsmaar beter de looplijnen. Bij zijn invalbeurten tegen Cercle Brugge en Westerlo was hij toch al dreigend : goed doorkoppen, er stevig invliegen, dat zijn positieve signalen. De voorbereiding van Salou verliep ook niet zo schitterend, Sylvio Breleur was zelfs beter. Maar op korte termijn kan je veel evolueren.”

FV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier