Malmö FF

Antonio Colak © belgaimage

TACTIEK

Jon Dahl Tomasson is opnieuw aanwezig in de Champions League, maar deze keer als trainer. De oud-vedette van Feyenoord en AC Milan heeft niet stilgezeten deze zomer. Van de 32 geplaatste clubs is Malmö, samen met Sheriff Tiraspol, de enige die drie voorrondes en barrages heeft moeten afwerken. Een glibberige kruisweg, zeker omdat de Zweedse competitie geen zomervakantie kent. Tomasson heeft dus wel de tijd gehad om zijn team goed af te stellen. Wanneer hij het spel moet maken, kiest hij meestal voor een 4-2-3-1, maar hij kan zich ook aanpassen. In de dubbele confrontatie met de Rangers speelde Malmö met vijf verdedigers, tegen Loedogorets met drie.

Meer dan het tactisch plan van Tomasson is het vaak de Serviër Vejko Birmancevic die van doorslaggevend belang is. Sinds zijn komst in maart toont hij zich veel meer waard dan de één miljoen euro die de club in hem geïnvesteerd heeft. Vier keer maakte hij de beslissende goal de weg naar de poulefase. Alle hoop van Malmö rust dus op hem.

SMAAKMAKER Antonio Colak

Malmö heeft de kwalificatie voor de Champions League voor een groot stuk te danken aan de in Duitsland geboren Kroaat. Antonio Colak scoorde in acht kwalificatiewedstrijden vijf doelpunten.

De 27-jarige spits werd geboren in het Ludwigsburg en begon met voetballen bij SGV Freiberg. Colak heeft al heel wat clubs op zijn cv staan. Onder meer Nürnberg, Hoffenheim en POAK Saloniki waren al zijn werkgever. In maart streek hij neer bij Malmö.

Malmö FF
Malmö FF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier