Man van de zotte pass

© BELGAIMAGE

Tessa Wullaert is vanaf volgend seizoen ploegmaat van Kevin De Bruyne bij Manchester City.

Tessa Wullaert: ‘Ik herinner mij nog goed mijn eerste ontmoeting met Kevin De Bruyne. Dat moet een vijftal jaar geleden zijn in de Culture Club in Gent. Ik was daar met een paar vrienden en hij was zijn verjaardag aan het vieren. Ik zag hem staan, maar ik dacht toen zeker niet: wauw, dat is Kevin De Bruyne. Hij had het jaar daarvoor bij Chelsea getekend, maar zijn carrière stond bij wijze van spreken nog in zijn kinderschoenen. We zijn toevallig aan de praat geraakt en hij was onder de indruk dat ik een paar keer per week vier uur op en af reed om bij Standard te gaan trainen. Grappig dat we nu, vijf jaar later, beiden voor Manchester City zullen spelen. Als je mij nu vraagt van welke Rode Duivel ik fan ben, zal ik dus De Bruyne antwoorden. Als speelster van Manchester City Women’s Football Club mag ik de thuismatchen van de mannen gratis bijwonen. Vanaf volgend seizoen zal ik De Bruyne dus live aan het werk kunnen zien en ik zal ook van de typisch Engelse voetbalsfeer kunnen proeven. Het is eens iets anders dan vanuit mijn zetel naar de Premier League te kijken.

Het zou mij verwonderen mocht De Bruyne al een lelijke goal gemaakt hebben.’ Tessa Wullaert

‘Tegen dan hoop ik de De Bruyne van vorig seizoen bij City terug te zien. Hij deed het lang niet slecht op het WK, maar naar mijn gevoel heeft hij niet kunnen tonen wat hij allemaal kan. Als je zijn prestatie tegen Brazilië buiten beschouwing laat – voor die match krijgt hij van mij een negen op tien – zat er meer in. Is het daarom zijn fout? Nee. Het heeft ook niets te maken met de tactiek van Martínez. Geef Hazard de bal en hij zal zijn tegenstanders wel dribbelen. De Bruyne is afhankelijk van de spelers rond hem. Lukaku, Mertens en Hazard zijn allemaal jongens die in de bal komen. Bij City kan De Bruyne de bal kwijt aan lopende spelers als Agüero en Sané om er twee te noemen. Bovendien moest België tijdens het tornooi zelf het spel maken en speelden de ploegen met een laag blok. Er was dus geen ruimte om een zotte pass te versturen zoals De Bruyne ze in principe kan geven.

Man van de zotte pass
© BELGA

‘Ik heb het al een paar keer gezegd: ik ben een mix van De Bruyne en Hazard. Ik ben sneller en explosiever dan De Bruyne, maar hij slaagt er vaker in om key passes te geven en op het juiste moment de ruimte te vinden. Wat we met elkaar gemeen hebben? We zijn allebei tweevoetig! Ik ben wel wat jaloers op zijn afstandsschot. Ja, ik heb ooit eens van ver gescoord. Zoals op het EK tegen Nederland vorig jaar. Maar dat was eerder een lucky goal. Veel geluk was er niet gemoeid met zijn doelpunt tegen Brazilië. Ik noem het een typisch De Bruyne-doelpunt. Geef hem op een counter een beetje vrijheid en hij zal niet aarzelen om toe te slaan. Ik houd zijn statistieken niet bij, maar het zou mij verwonderen mocht hij al een lelijk doelpunt hebben gemaakt.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier