Sinds zijn overgang van Club Brugge naar het Duitse MSV Duisburg gaat het Manasseh Ishiaku voor de wind. De Nigeriaan bleef in de competitiestart van blessures gevrijwaard en maakte vier doelpunten in twee wedstrijden. Na een seizoen zonder veel speelkansen bij Club Brugge, bloeide Ishiaku weer open in een competitie die van een hoger niveau dan de Belgische mag heten. En met een Duitser, Berti Vogts, die bondscoach is van Nigeria, is de stap naar de nationale ploeg dan misschien sneller gezet.

“De trainer (Rudi Bommer, nvdr. ) is ook een goede vriend van Vogts, geloof ik. Ze kennen elkaar in elk geval al langer. Hij vroeg me of ik ooit met de nationale ploeg had gespeeld”, zegt Ishiaku, “en hij zei dat het dan nu het moment was. Het gaat goed en ik heb nog nooit voor de nationale ploeg gespeeld, dus ik hoop dat het er ooit van komt. De bondscoach was aanwezig tijdens de wedstrijd tegen Wolfsburg, hebben ze mij verteld.”

Dat Ishiaku een uitnodiging van Vogts voor een interland tegen Macedonië naast zich neerlegde, viel niet in goede aarde bij de bondstrainer van Nigeria. “Hij heeft me uitgenodigd op een maandag, maar de wedstrijd was op woensdag al”, zegt Ishiaku, “dus ik heb hem laten weten dat ik wat te vermoeid was. Ik kon niet zomaar ineens naar ginder vliegen.”

Of speelde er meer ? Ishiaku is bij Duisburg sinds het begin van de competitie al twee keer gevolgd door scouts van de Belgische nationale ploeg, want Ishiaku is deze zomer Belg geworden en al een tijdje getrouwd met een Belgische, met wie hij in Wellen, bij Hasselt, woont.

“Ik heb de dubbele nationaliteit, dus de Belgische nationale ploeg zou een optie zijn. Behalve Nigeria wil ook België dat ik voor de nationale ploeg speel, hoorde ik”, zegt Ishiaku. “Twee weken geleden heeft de assistent van de bondscoach (Stéphane Demol, nvdr. ) wel gesproken met mijn manager (Didier Frenay, nvdr. ) om te zeggen dat ik een beslissing zou moeten nemen als ze mij bellen. Ik zou het appreciëren, maar het is een moeilijke keuze. Als ik kon, ik zou kiezen voor het land waar ik vandaan kom (Nigeria, nvdr), maar België is mijn tweede thuis geworden. Dat maakt het in elk geval een moeilijke beslissing, want ik zou ook écht graag voor de Belgische nationale ploeg spelen. Dus ik denk er nog over na.”

RAOUL DE GROOTE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier