Wie neemt meestal het initiatief in jullie relatie ?

Ik, want als het van Peter afhangt, blijven we gewoon in de zetel zitten… Of gaan we naar de film. Dat is echt het enige wat hij wil ( lacht). ( Peter : “Ik heb Clouseau geregeld.”) Ja, omdat ik eerst gesmeekt heb en de ene hint na de andere gegeven heb, dat ik echt wel naar dat concert wou ( lacht). ( Peter : “Ja, dat moet ze wel doen, want anders heb ik het gewoon niet door.”)

Wat wil jij dan graag doen ?

Goh, ik wil vanalles. Eens een dagje naar zee, bijvoorbeeld. Peter doet dat wel graag eens we daar zijn, maar vooraleer we er geraken… Pfff ( lacht). En dat terwijl hij, eens we ter plaatse zijn, zich vaak beter amuseert dan ik.

Is er veel veranderd in je leven sinds je met Peter samen bent ?

Vroeger ging ik meer met vriendinnen weg. Nu komt dat er niet veel meer van. Op vrijdag gaat hij altijd op tijd slapen omdat er ’s anderendaags gevoetbald moet worden. Ik blijf dan bij hem, maar ik vind dat niet meer dan normaal. Wij kunnen in het weekend niet veel dingen plannen, maar dat went wel hoor. Ik ga ook altijd mee supporteren wanneer hij moet spelen. Het voetbal is dus gewoon een deel van ons leven.

Is kleding belangrijk voor jou ?

Ja, zeker en vast ! Het is niet dat ik de mode echt volg, maar wanneer ik iets zie dat ik echt mooi vind, dan wil ik dat gewoon hebben. Dan krijg je dat niet uit mijn hoofd gepraat. Wanneer ik ga winkelen, moet ik mij altijd inhouden, want anders blijf ik gewoon kopen. Pas op, ik vraag wel altijd aan Peter of hij het goed vindt. Wanneer ik alleen op stap ga, breng ik nooit iets mee. Ik wil altijd eerst zijn mening.

Wat was het laatste waaraan je echt veel geld hebt uitgegeven ?

Aan het huis. We wonen hier nog niet zo lang en zoals Peter al zei, hebben we eerst serieus moeten sparen vooraleer we konden kopen wat we mooi vonden. Voor de rest geef ik vooral geld uit aan kleding.

Welke studies heb je gedaan ?

Onthaal en Public Relations. Tot voor kort werkte ik in de luchthaven van Zaventem, maar nu wil ik graag iets dichter bij huis aan de slag. Een job in een reisbureau zie ik wel zitten. Thuiszitten is niks voor mij. Daar ben ik een veel te actief persoon voor. Ik zou onmiddellijk de muren oplopen. Ik voel me het best wanneer ik onder de mensen ben.

Favoriete lectuur ?

Ik lees heel graag ! Vooral waar gebeurde verhalen spreken me aan. Op vakantie neem ik altijd enkele boeken mee en Peter durft dan wel eens te klagen over het feit dat ik niet meer babbel. Wanneer ik in een boek begin, wil ik zo snel mogelijk weten hoe het verhaal verdergaat.

Wat is Peter zijn beste eigenschap ?

Dat hij een hele brave jongen is ( lacht). Nee serieus, dat is echt zo. Hij is heel lief !

En zijn slechtste ?

Hij kan niet ‘nee’ zeggen. Hij wil altijd voor iedereen goed doen. Op zich is dat natuurlijk heel positief, maar zelfs wanneer wij iets gepland hebben en er belt iemand om te vragen of hij ergens een bal wil gaan afgeven, kan hij niet ‘nee’ zeggen. Vaak zeggen wij ons ding dan af. Dat is trouwens niet alleen voor het voetbal hoor. Iedereen mag iets aan hem vragen, hij zegt altijd ‘ja’.

Wie is de kok in huis ?

Ik ! Mijn specialiteit in de keuken is iets Spaans. Mijn moeder is een Spaanse, zodus. Het lukt niet altijd even goed als bij haar, maar ik probeer het wel. ( Peter : “En kip met curry kan ze ook heel goed maken.”) Peter maakt meer de kleinere dingen klaar, zoals croque monsieur en hot-dogs, maar wanneer het op aardappelen, groenten en vlees aankomt, ben ik de kok van dienst.

Helpt Peter voor de rest in het huishouden ?

Ja, hij doet eigenlijk veel. Ik mag zeker niet klagen. Wanneer ik gaan werken was, deed hij bijvoorbeeld het stof af, stofzuigde hij, waste hij af…

door Ilse Peleman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier