Geboren op 7 juni 1978

Getrouwd met Jeannick Gelissen

Welke voetballer had je graag als broer gewild ?

Ronaldinho. Hij heeft veel succes en komt toch nog steeds als een normale speler en mens over. Bovendien geeft hij weinig vrij over privézaken en lijkt hij dus te weten wat telt in het leven. Dat is een aanpak die mij aanstaat, want ik vind dat zelf ook heel belangrijk. Zonder een fatsoenlijk afgeschermd privéleven kan een voetballer sowieso niet presteren. Ik heb nog gestudeerd en lesgegeven, ik realiseer me dat er buiten het voetbal nog veel andere dingen bestaan.”

Aan wat ergert je vrouw zich blauw bij jou ?

“Zij vindt dat ik veel te opgeruimd ben. Ik ben vrij stipt en extreem in dat soort zaken. Het gebeurt maar zelden dat ik iets verlies of niet weet waar iets ligt. Ik hou niet van rommel in huis en evenmin van vuiligheid. Dat heb ik allemaal van mijn moeder geërfd.”

Wanneer heb je voor het laatst geweend ?

“Toen begin dit jaar mijn hond gestorven is, heb ik wel een traan gelaten.”

Ga je vaak naar het kerkhof ?

“Absoluut niet. Ik herinner mij mensen graag zoals ze altijd geweest zijn. Op een kerkhof vind ik dat niet terug, daar zijn het echt dode mensen. Daar heb ik veel moeite mee. Ik ga op een andere manier om met dat soort zaken en zet bijvoorbeeld overal in huis mooie foto’s van mensen die ik verloren heb, die wat betekenden of nog betekenen voor mij.”

Je mag één vraag aan God stellen, welke wordt het ?

“Ik zou er geen stellen, omdat ik volgens mij nooit honderd procent tevreden zou zijn met het antwoord dat ik zou krijgen. Als je er maar één mag formuleren, kan die nooit zo omvattend zijn dat je een antwoord krijgt op alle vragen waarmee je zit en blijf je dus vermoedelijk met nóg meer vraagtekens achter.”

Stel dat je een vrije dag volledig zelf mag invullen en je geen rekening dient te houden met geld, plaats en tijd, wat doe je dan ?

“Ik zou het gewoon houden bij mijn leven zoals ik het nu heb. In mijn vrije dagen ben ik hier, op de boerenbuiten in Kinrooi, volledig gelukkig. Ik zou nergens anders ter wereld willen zitten. Hier heb ik mijn hobby’s. ’s Zomers, als het mooi weer is, sta ik om negen of tien uur op, neem ik mijn Vespa en begin ik wat rond te toeren in deze schitterende streek. Dat is een vrij opslorpende hobby, want ik zit ook in een club in Maaseik en sleutel vaak aan de machine zelf, daar is altijd wel wat werk aan.

“Daarnaast heb ik nog een tijdje gitaar gespeeld en deze zomer heb ik van onze reis naar Senegal een djembé meegebracht. Ik volg nu djembélessen.”

Typeer jezelf eens in drie woorden.

( denkt even na) “Sociaal, opgewekt en wisselvallig.”

Lag je als puber goed in de markt bij de meisjes ?

“Ik heb een vriendin gehad van mijn zestiende tot mijn achttiende en daarna ben ik mijn vrouw tegengekomen. Echt achter de meisjes aanlopen heb ik dus nooit moeten doen. Maar ik denk dat ik niet te klagen heb gehad. Ik was niet echt ne lelijken beer, zoals ze dat zeggen ( lacht).”

Haalde je veel kwajongensstreken uit ?

“Enorm. Ik heb dat eigenlijk nog in mij. Drie weken geleden heb ik rode zalf gesmeerd in de kousen van Stef Wils. Ik ben naast hem blijven zitten toen hij ze aantrok, hij had niks in de gaten. ’s Avonds heb ik hem een sms’je gestuurd om te vragen of hij al warme voetjes aan het krijgen was ( lacht).”

Heb je een verslaving ?

“Nee, eigenlijk niet … Voetbal. Of weet je wat ? Schrijf maar : mijn vrouw. Dan krijg ik ook nog eens goede punten.”

Die verlies je ongetwijfeld weer bij de laatste vraag. Aan welke vrouw zou je graag, eens uitleggen hoe buitenspel werkt ?

( komt even niet bij van het lachen) “Ja, dat weet mijn vrouw, daar krijg ik zeker geen ruzie over. Tanja Dexters. Een mooi uiterlijk, en een zotte doos.”

KRISTOF DE RYCK