Beste meneer Wilmots, we hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar wat zou ik graag eens met u spreken over het voetbal en de Rode Duivels!

Toen ik uw selectie voor de oefeninterlands zag, was ik uiterst verbaasd. De man in vorm van AA Gent, Sven Kums, liet u aanvankelijk thuis. Onbegrijpelijk! Kums kan het spel versnellen. Is dat niet net wat we nodig hebben bij de Rode Duivels, die maar al te vaak te traag de bal laten rondgaan?

Verder nam u negen verdedigers op in uw selectie. Vooraf leek dat me wat veel, achteraf was het een goede beslissing door de vele blessures. Eerlijk gezegd had ik wel grote twijfels bij Luis Pedro Cavanda. Die twijfel werd bevestigd in de match tegen Italië, waar hij de blunders opstapelde. Hebt u al eens gedacht aan Thomas Foket voor de rechtsachter? Die jongen toont veel potentieel en kan met zijn goede voorzetten, net zoals Thomas Meunier, een aanvallende meerwaarde bieden op die positie.

Wat de linksachter betreft, vrees ik dat Jordan Lukaku wel het potentieel heeft, maar nog niet rijp genoeg is voor een basisplaats. Centraal in de verdediging blijft u de voorkeur geven aan Vincent Kompany. Ergens kan ik dat begrijpen, maar langs de andere kant maakt hij elke match één of twee cruciale foutjes die ons op het EK zuur zouden kunnen opbreken. Persoonlijk zou ik opteren voor de tandem Jason Denayer en Thomas Vermaelen. Allebei secuur verdedigend en zeker in het uitverdedigen.

Op het middenveld zijn er veel mensen voor weinig plaatsen. Kevin De Bruyne steekt er met kop en schouders boven uit. Moeten we hem niet gewoon alle vrijheid geven om zijn ding te doen en te schitteren? Laat hem zijn geniale zelf zijn op de 10! Aan hem gaan we nog veel plezier beleven.

Dan wil ik het nog even hebben over Eden Hazard. Ik ben overtuigd van zijn talent en ook bij Chelsea speelt hij de pannen van het dak, maar wat heeft hij al voor de nationale ploeg gedaan? Vervang hem af en toe eens. Er zijn nog goede spelers voor zijn positie en op die manier verbrand je hem niet bij het grote publiek.

In de spits hebben we alle weelde. RomeluLukaku, ChristianBenteke, MichyBatshuayi en LaurentDepoitre zijn top. Gun die laatste zeker eens een basisplaats, hij zal u niet teleurstellen.

Mijn laatste tips voor uw EK selectie. Denk ook eens aan Maxime Lestienne. Een zeer goede linksbuiten die een goede voorzet kan trappen en ook vaak zelf zijn goaltje meepikt. En hebt u al eens gepolst bij Giannelli Imbula? Ook hij kan een meerwaarde vormen. En misschien kunt u voor de centrale verdediging ook nog rekenen op Björn Engels als die op tijd genoeg matchritme in de benen heeft. Maar onthoud één ding: uw keuzes voor de selectie zullen bepalen hoe ver we kunnen geraken op het EK!

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Wencke Hublou, Winksele

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier