Marco Asensio – Club: Real Madrid

Marco Asensio © belgaimage

De 24-jarige linkerflankaanvaller zorgde met een doelpunt en een assist voor Lucas Vázquez voor de 2-0-zege tegen Celta Vigo.

Vorige week woensdag werd er, met een vermijdbaar 1-1-gelijkspel, nog dom puntenverlies geleden bij staartploeg Elche. Maar de eerste partij van 2021 leverde voor de Koninlijke bijzonder veel interessante informatie op. Want niet alleen knoopte het team van Zinédine Zidane opnieuw aan met een overwinning, ook de clean sheet van doelman Thibaut Courtois zorgde voor een opgelucht gevoel.

In de stand moeten Los Merengues nog wel de stadsgenoten van Atlético Madrid voor zich dulden, die ook nog eens twee inhaalduels te goed hebben. Bij Real toonde de fel bekritiseerde Zidane aan dat hij gelijk had door vertrouwen te blijven geven aan centrale verdediger Nacho (30) en rechterflankaanvaller Lucas Vázquez (29), twee waardevolle soldaten.

De meest verheugende vaststelling was echter de briljante opvoering van zijn beschermeling Marco Asensio. Nadat hij in juni nog de kruisbanden van de knie scheurde, leverde de zoon van een Nederlandse moeder en Spaanse vader zijn beste prestatie af dit seizoen. Het was Zidane die in de zomer van 2016 het bestuur moest overtuigen om de offensief ingestelde pion te houden in de Spaanse hoofdstad. Na twee seizoenen op een heel goed niveau volgde voor Asensio een periode van minder concentratie op het profleven, waarbij de dribbelaar zich te vaak liet verleiden door het glorieuze nachtleven. Over zijn intrinsieke kwaliteiten bestaat geen twijfel, alleen moet de prof die nog onder contract ligt tot 2023 wel dringend werk maken van betere statistieken. Zeven basisplaatsen op vijftien wedstrijden is te weinig, net zoals die ene treffer én twee assists in de 711 minuten die hij al van zijn mentor Zidane kreeg. Kan Asensio voor een meerwaarde blijven zorgen tijdens de tweede seizoenshelft? Het antwoord ligt aan zijn voeten.

In de zomer van 2016 moest Zidane het bestuur nog overtuigen om Asensio te houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier