Welk beroep heb je ?

“Luchtoperator bij de luchtmacht. Ik werk op de basis van Nancy. Ik zorg voor de verbinding tussen de piloten van de straaljagers en de mensen die in de controletorens van vlieghavens het luchtverkeer regelen. Op basis van al die contacten stel ik een vliegschema op. Dat vraagt heel veel precisiewerk. Het is raar, ik was op zoek naar een doodgewone job en in de krant zag ik een advertentie voor dit. Je moest voor die job een bac letterkunde behaald hebben en Engels kennen. Ik heb nog een opleiding moeten volgen.”

In december krijg je een dochtertje dat Clara zal heten. Hoe ga je het moederschap combineren met het werk ?

“Ik heb alvast eerst vier maanden bevallingsverlof. Het is niet uitgesloten dat ik daarna bijkomend ouderschapsverlof neem. Door mijn vorming kan ik eigenlijk overal gaan werken. Mijn werkzaamheden worden trouwens altijd opgevolgd door Eurocontrol in Brussel. Mogelijk ga ik eens vragen of ik daar aan de slag kan.”

Ben je zelf sportief ?

“Meer een zondagssporter. Dan fiets ik wel eens. In Nancy ging ik geregeld naar het zwembad, maar meer voor de bubbelbaden dan om baantjes te trekken. Ik lees liever : Zola, theaterstukken… ( Bertrand : “Ik koop één magazine per week : “Foot/Sport Magazine.”)

Wat zou je gezegd hebben mochten ze je vroeger voorspeld hebben dat je met een voetballer zou leven ?

“Ik zou gelachen hebben. Mijn broer speelde voetbal en die zei telkens dat hij profvoetballer wilde worden. En dan antwoordde ik dat zoiets onmogelijk was. Dat het voorbehouden was voor enkele geprivilegieerden zoals Platini.”

Wat voor een man is Bertrand ?

“We vullen elkaar zeer goed aan. Hij brengt stabiliteit in mijn leven. Bertrand is heel bedaard en zelfverzekerd, terwijl ik impulsief en onrustig ben. Hij weet heel goed wat hij wil. Ik weet dat hij een goede vader zal zijn. Met hem ben ik niet bang van de toekomst.”

Heb jij je met de decoratie van het huis beziggehouden ?

“Ja. Ik ben altijd al gek van zebra’s geweest. Trouwens, toen Bertrand bij Charleroi had getekende, zei hij aan de telefoon : ‘Je zal het nooit geloven, ze noemen die ploeg de Zebra’s.’ Voor mij was dat een teken van het lot, het was een kwestie van voorbestemd zijn ( lacht). Ik heb altijd al van dat motief gehouden, maar ik ben wel geëvolueerd naar een meer Afrikaanse stijl, met warme tinten. Als ik niet in de luchtvaart zou werken, zou ik iets met binnenhuisinrichting doen.”

Wat is je droomvakantie ?

“Gewoon vakantie hebben lijkt me een droom. We hebben nog nooit samen vakantie gehad. Twee jaar geleden was Bertrand geblesseerd aan zijn knie en deze zomer was ik ziek, de typische toestanden van iemand die pas zwanger is. Ooit ben ik naar de Sint-Maartenseilanden geweest en naar La Réunion en Martinique. Bertrand zou die eilanden graag ontdekken of een cruise maken. Ik zou eens graag op safari gaan. Dat zal voor later zijn. Misschien nog niet volgend jaar, want dan zal Clara nog te klein zijn. Maar mogelijk in 2005.”

Hou je van katten ?

“Ja. Maar we hebben nu alleen nog Chanel. Haar moeder werd doodgereden op straat. Ik heb er wel verdriet over. Het was mijn kat, ik kende haar al voor ik Bertrand leerde kennen. Chanel gaat graag buiten spelen. Onlangs viel ze in de rivier. Ik heb Bertrand ter hulp geroepen en toen die wilde helpen, viel hij ook bijna in het water ( lacht).”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier