Hoe belangrijk is het voetbal voor Luc ?

Het slorpt veel van zijn vrije tijd op en het heeft ook een belangrijke plaats in zijn leven. Na het gezin en zijn werk komt het voetbal op de derde plaats. Ik ben daar trouwens mee ingegroeid, want Luc is al scheidsrechter sinds zijn achttiende. Ik hou zelf ook van voetbal en moet zelfs zeggen dat ik op tv sneller een wedstrijd zal opzetten dan Luc.

Heb je ook het voorbije WK gevolgd ?

Grotendeels, ja. De keren dat ik kon zien, heb ik het ook gedaan. Ik ben een hevige supporter van de Belgen en ook voor de Italiaanse nationale ploeg heb ik veel sympathie. Waarschijnlijk komt dat omdat wij al vele jaren naar Italië op vakantie gaan. In dat land hebben wij echt ons hart verloren. Italië is een beetje onze tweede thuis.

En in de Belgische competitie, welke ploeg spreekt je daar het meest aan ?

Ik supporter wel voor Club Brugge. Wij wonen in West-Vlaanderen en ook daarom is Brugge waarschijnlijk een logische keuze. ( Luc : ‘Pas op, het is niet omdat mijn vrouw supporter is van Club, dat ik dat ook ben hé. Er zijn wel mensen die mij dat verwijten, maar dat is totaal onterecht. Ik heb bijvoorbeeld wel sympathie voor bepaalde spelers, maar eens ik op het veld sta, is iedereen gelijk voor de wet !’)

Zijn geld en luxe belangrijk voor jou ?

Niet echt. Je hebt natuurlijk wel geld nodig, maar eigenlijk ben ik niet echt materialistisch ingesteld. Alleen aan kledij geef ik af en toe wel wat geld uit. Ik loop er graag mooi gekleed bij. Winkelen doe ik het liefst samen met mijn moeder. Met Luc doe ik dat ook wel eens, maar dan mag het niet te lang duren.

Is Luc ijdel ?

Hij loopt er wel graag verzorgd bij. Het is om het even naar waar hij gaat, hij komt graag goed voor de dag. In zekere zin is hij dus wel ijdel en interesseert hij zich ook voor zijn kledij en zijn uiterlijk.

Waar ben jij verder nog mee bezig ?

Met het huishouden en alles wat erbij hoort : de tuin, de kinderen… Een jaar of acht geleden ben ik gestopt met werken. Daarvoor werkte ik als verpleegster, maar doordat Luc in het weekend vaak moest arbitreren, zagen we elkaar niet echt veel en ook de kinderen waren meer bij mijn ouders dan thuis. Ik heb er dan voor gekozen om thuis te blijven, maar ik moet wel zeggen dat ik mijn job altijd graag gedaan heb. Omdat ik hele dagen thuis ben, heb ik ook wel veel aan ons hondje Maya. Ik zou haar gezelschap niet meer kunnen missen.

Wie zorgde voor de inrichting van het huis ?

Wij samen. We hebben veel dezelfde ideeën. Al vanaf het begin liepen vele interesses gelijk : vakantie, kledij, eten… Noem maar op.

Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit ?

Vooral heel rustig. Het gezin komt op de eerste plaats en we gaan het liefst op reis waar niemand ons kent. Drukte hoeft voor ons niet. We gaan liever eens een terrasje doen of iets eten in een gezellig restaurantje. Zoals gezegd hebben we ons hart verloren aan Italië. We gaan nu al een jaar of tien elke zomer op reis naar het Gardameer en dat bevalt ons en de kinderen prima.

Wat zijn Luc zijn beste en zijn slechtste eigenschap ?

Zijn beste is dat hij is heel gemakkelijk is in de omgang. En zijn slechtste ? ( Denkt na) Ik zou het echt niet weten.

Zijn er huishoudelijke taken die Luc op zich neemt ?

( Beginnen allebei te lachen) Nee ! Misschien is dat wel een slechte eigenschap. Nee serieus, ik vraag hem dat ook niet, ik ben tenslotte de hele dag thuis. ( Luc : ‘En moest ze het wel vragen, zou het waarschijnlijk toch een ramp zijn.) ( Lacht.)

door Ilse Peleman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier