Door het vertrek van Bertrand Laquait bij Charleroi en de transfer van zijn vervanger Patrice Luzi van Moeskroen, keert een oude bekende Belgische doelman terug naar de Jupiler League. Mark Volders (foto), 29 ondertussen, kennen we nog van bij Lommel en Beveren. Vorig seizoen degradeerde hij met zijn Nederlandse club RBC genadeloos naar de tweede afdeling. Vanaf dat moment was hij een vrij man, op zoek naar een nieuwe uitdaging. De laatste twee weken van de transferperiode trainde hij mee met Sparta Rotterdam, maar uiteindelijk koos de doelman toch opnieuw voor de Belgische competitie.

Theo Custers, doelmannentrainer van de nationale ploeg, werkte nog samen met Volders tijdens zijn periode bij Beveren. Daar maakte hij indruk als vervanger van Barry Boubacar Copa. Volgens Custers maakte Moeskroen een goede keuze. “Ik ben er zeker van dat Mark daar zal slagen. Hij is iemand die zeer hard wil trainen. Hij trekt met de juiste mentaliteit naar Moeskroen, zo kwam hij destijds ook naar Beveren. Dat is zeer belangrijk in ons voetbal.”

Custers spreekt vol lof over de nieuwe Moeskroense aanwinst. Maar is Moeskroen de juiste ploeg voor hem ? “Voor Mark zelf is het een zeer goede beslissing. Zeker als je al een tijdje op zoek bent naar een ploeg. Hij heeft altijd moeten vechten voor een plaats in een ploeg. Het zal even afwachten zijn of hij al tijdens de eerste weken zal presteren. Maar hij heeft de juiste kwaliteiten. Het is een positieve vent, ook als het eens wat minder gaat”, aldus Custers. “Mark zal daar niet falen”, benadrukt hij nogmaals.

Over zijn kwaliteiten is de nationale keeperstrainer duidelijk : die zijn er. Maar hij beseft dat dat niet het enige is wat Volders nodig heeft. “Voor een basisplaats moet je ook geluk hebben. Ik heb hem al een jaar niet meer gezien en ik ken zijn concurrentie niet genoeg om in te schatten wat zijn kansen zijn. Maar het zijn de prestaties die tellen. Die zijn altijd belangrijk, zeker voor een doelman. Daarom zullen de eerste wedstrijden van groot belang zijn. Ik gun hem een basisplaats en alle succes.”

Volders staat voor een nieuw begin van zijn carrière. Nu hij de dertig nadert, is dat misschien wat laat. “Het is een redelijke leeftijd voor een voetballer, maar voor een doelman is dat nog altijd jong”, zegt Custers. “Mark draait nog jaren mee, daar ben ik van overtuigd. Hij heeft in die jaren ook niet altijd gespeeld. Daarom is het misschien voor zichzelf een moment om de eventuele onzekerheid die hij ervaart, weg te werken.”

LEEN MALLEZIE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier