Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De doelman van Moeskroen zit voor een dag of twaalf in Turkije. Genietend van een welverdiende vakantie en nadenkend over de richting waarin hij zijn carrière moet sturen. Van zijn club kreeg hij immers te horen dat hij naar een nieuwe ploeg moet uitkijken. Opvallend: tijdens het gala van de Profvoetballer van het Jaar sprak hij lang met Glen De Boeck, coach van Cercle. Die ontkende achteraf niet dat hij er Volders graag bij wil. En?

Mark Volders: “Het was een héél goed gesprek. Ik kende Glen tot nu niet en als je die man ziet staan … Dat is toch iemand, elegant, zelfbewust. Een fiere man. We hebben lang gebabbeld en ik moet zeggen: hij zei heel veel zinnige dingen. En als een ambitieuze trainer als Glen De Boeck zegt dat hij je graag in zijn ploeg wil, vind ik dat een hele eer. Maar er zijn nog mogelijkheden, er komt heel wat op me af. Ik dacht dat ik dit aangenaam zou vinden, maar dat is het niet. Ik ben nu 32, allicht wordt dit het laatste contract dat ik teken. Daar wil ik rustig over nadenken. Als ik terug ben uit vakantie, wil ik snel een beslissing nemen, dat respect moet ik opbrengen voor de mensen die vertrouwen in me hebben.”

Veel zal afhangen van de vraagprijs?

“Dat weet ik niet. Moeskroen wil dat ik vertrek, om financiële redenen. Dan lijkt het me logisch dat ze me gratis laten gaan. Een halfjaar geleden heb ik me voor de club geëngageerd en een contract voor vier seizoenen getekend. Als ik dat nu zomaar moet opgeven en ergens anders moet onderhandelen om min of meer hetzelfde te krijgen, staat daar wat tegenover. Zoals gratis vertrekken.”

Heb je dat op papier, want als Moeskroen aan jou al geen geld meer kan verdienen, aan wie dan wel?

“Neen, dat niet. Misschien dat ze nog iets vragen, maar veel mag het volgens mij toch niet zijn. Het is duidelijk dat ik niet nog een keer het seizoen dat we meemaakten, wil beleven. Het is héél zwaar geweest, zwaarder dan de mensen vermoeden.”

Klopt het dat jullie het loon van april nog niet kregen?

“Inderdaad. In die zin is het goed voor ons dat de ploeg onder begeleiding van de voetbalbond staat. Zo weten we dat we onze centen wel zullen krijgen.”

Hoe benard is de situatie?

“We zijn vrij goed op de hoogte. Ik heb de papieren van de licentiecommissie gelezen. De club moet tegen eind juni ongeveer 1 miljoen euro bij elkaar zien te krijgen. Er is een significante schuld op lange termijn, 8 of 9 miljoen euro, maar ik denk dat die minder een acuut probleem is.

Het was moeilijk voor de spelers. Beeld je maar in: je moet voetballen, maar weet niet of je betaald wordt. Je kunt geblesseerd raken en je weet niet hoe het zit met de verzekering. We hebben ons lang kunnen opladen, tot de redding een feit was. Nadien werd het moeilijk, werd er onregelmatig getraind. Ik heb wel eens gelezen dat ik als doelman van Moeskroen weinig druk had om te presteren. Winst of verlies, het maakte niet veel uit. Ik zeg je: er was héél veel druk. Ik heb nooit voor een titel gekampt, maar Standard-Anderlecht … wie verliest, heeft volgend seizoen nog de voorronde van de Champions League. De keepers van de eindronde om de degradatie daarentegen … Niet in eerste blijven, betekent dat niemand nog over je praat. Dat is ook stress. Eigenlijk is het straf dat we nog zo veel punten hebben gehaald. ”

PETER T’KINT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier