Hoeveel dassen hangen er in je kleerkast ?

“Euh … Goh … Ik denk op dit moment … Eén of twee. Ik draag dat bijna nooit, gemiddeld geen twee keer per jaar. Kijk, ondertussen is het alweer een jaar geleden dat je mij nog met een das kon zien. Ik heb daar trouwens ook niet vaak de mogelijkheid toe, moet niet dikwijls naar gelegenheden die zich daartoe lenen. En is dat toch het geval, dan probeer ik het meestal casual op te lossen. In alle geval : als ik een das draag, is het meer als versierding dan als wat anders.”

Als versierding ?

“Ja, hoe moet ik dat zeggen ? Meer om een extra tint te verkrijgen dan om ‘gekleed’ over te komen. Ik kies dan eerder voor een flashy das dan voor een sobere.”

Heeft jullie trainer, Marc Brys, onder de spelers een bijnaam die je absoluut met ons wil delen ?

“Een echte bijnaam niet. Onze coach heeft wel een grijze haardos en ik heb naar aanleiding daarvan links en rechts al eens de naam Richard Gere horen vallen (lacht). Maar algemeen gangbaar is dat niet.”

Welke mooie vrouw zou in Moeskroen wel eens een training mogen komen geven ?

Halle Berry, die Bondgirl. Dat vind ik een knappe vrouw. Ik pin me niet vast op een bepaalde stijl. Zo heb ik zelf een vriendin die toevallig blond is, maar dat wil niet zeggen dat alle vrouwen voor mij blond haar moeten hebben om knap te zijn.”

P-magazine lanceerde een hele tijd geleden een wedstrijd waarbij een borstvergroting werd weggegeven, onder het motto ‘Grotere borsten hebben nog nooit iemand kwaad gedaan’. Zou je vriendin zich voor zoiets mogen inschrijven ?

“Absolúút niet. Ze is van nature heel knap, heeft bijvoorbeeld geen maquillage nodig om in het oog te springen, en dus vind ik dat ze gewoon moet blijven wie ze is. Als ze zich te allen prijze zou willen inschrijven, zou ik daar heel moeilijk over doen. Ik vind dat je een lichaam moet laten zoals het is. Neem nu iets totaal anders : piercings en tatoeages. Ik kan dat heel knap vinden bij een ander, bijvoorbeeld bij een collega op de club. Maar ik ben niet geneigd om dat zelf te doen. Of het zou een speciale betekenis moeten hebben, dan kan ik er beter begrip voor opbrengen. Maar in essentie is mijn mening : laat het zoals de natuur het meegaf.”

Snurk je ?

“Ja, ik krijg daar regelmatig klachten over. Ik heb het naar het schijnt vooral als ik heel vermoeid ben. Maar mijn vriendin heeft me nog altijd geen bloedneus geslagen.”

‘Ben X’ is een nieuwe, Belgische film, van Nic Balthazar, over een autistische jongen. De film kreeg al wat aandacht omdat hij onmiddellijk in de prijzen viel. Zet zoiets je aan om te gaan kijken ?

“Dat soort thema’s spreekt mij wel aan. Ik stel mij daar heel open tegenover op, wil daarbij betrokken zijn, bijvoorbeeld ook omdat ik een oom heb die mentaal gehandicapt is. Zulke dingen grijpen mij aan. Maar ik zou niet speciaal naar de bioscoop trekken om zo’n film te gaan bekijken. Sta ik al in de cinema en zie ik hem in de lijst titels staan, dan zal ik hem er wel uitpikken.

“Ik ga niet meer zo vaak naar de bioscoop als vroeger, vind daar de tijd niet meer voor. Alhoewel … Als ik in Moeskroen ben – twee of drie avonden per week blijf ik er alleen overnachten – dan ga ik wel eens een film bekijken, om de tijd wat te verdrijven.”

Wanneer heb je je voor het laatst als vrouw verkleed ?

“Dat heb ik nog nooit gedaan. Ik ben wel altijd een voorstander van carnaval geweest. Maar dan hou ik me toch meestal aan de mannelijke kant ; piloot bijvoorbeeld. En ik kan je zeggen : je als God verkleden kan vrij fris zijn. Daar heb ik me ook eens aan gewaagd. Maar zonder ondergoed in februari de straat op, dat voel je (lacht).”

Wie is de knapste trainer in de eerste klasse ?

“De knapste trainer ? ! Nu vraag je me iets … (denkt lang na) Ik heb er als man totaal geen moeite mee om te zeggen dat ik een andere man knap vind, maar om nu over trainers te beginnen … Ik pas.”

Helaas, dat is ten strengste verboden in deze rubriek.

(lacht en denkt weer na) Laat me zeggen dat ik Francky Dury een stijlvolle man vind. Daar hou ik het bij.” S

Kristof De Rijck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier