“Het gaat de goede kant uit met mijn revalidatie, maar daarvoor moet ik iedere dag hard werken. Ik word begeleid door Lieven Maesschalck en dat betekent dat je zes dagen op zeven aan de slag bent. Eigenlijk train ik nu meer dan ik anders zou doen. Maar op zich ben ik natuurlijk al blij dat ik bezig ben. De eerste zes weken zat ik geïmmobiliseerd thuis met een schouderbrace. Afwachten en pijn hebben, een erg frustrerende periode.

“Links en rechts krijg ik wel een deugddoend telefoontje van collega’s, maar het is toch grotendeels een strijd die je alleen moet voeren. Ik probeer wel betrokken te blijven bij de ploeg en ga sowieso kijken naar alle wedstrijden van Moeskroen. Ik ga iedere keer langs in de kleedkamer, maar dit seizoen ben ik grotendeels een buitenstaander. Het is niet omdat ik af en toe mijn kop laat zien, dat ik een band kweek met de rest van de ploeg. De club verplicht me niet om naar de wedstrijden te komen kijken, ik doe dat vooral om mijn persoonlijke interesse in het reilen en zeilen van de ploeg te laten blijken.

“Het is een beetje vreemd dat ik nog voortdurend aangesproken word om mijn oordeel te geven over de prestaties van Moeskroen. Ik begrijp wel dat ik voor de Vlaamse media een van de aanspreekpunten ben, maar eigenlijk heb ik er dit seizoen zo goed als niets meer mee te maken. Ik geef meestal eerlijk mijn mening, en dat kan soms hard aankomen bij ploegmaats. Nochtans laat ik me zo goed als nooit uit over individuele prestaties, maar steeds over het collectief.

“Heeft Moeskroen een keepersprobleem sinds mijn blessure? Uit respect voor de andere doelmannen wil ik daar liever niet al te veel over kwijt. Maar als de directie blijkbaar geoordeeld heeft dat er nog een nieuwe doelman nodig was, dan vind ik Cédric Berthelin een uitstekende keuze. Hij doet het goed, al rust er nu wel heel veel druk op zijn schouders. Je mag er nooit van uitgaan dat één man alle problemen kan oplossen.

“Als alles vlot verloopt, dan hoop ik opnieuw honderd procent fit te zijn meteen na de winterstop. Maar ik zal natuurlijk in acht maanden geen wedstrijd gespeeld hebben, en dat cijfer je niet zomaar weg. Niettemin heb ik er ongelooflijk veel goesting in. Lieven en ik zijn ervan overtuigd dat ik probleemloos mijn oude niveau zal kunnen halen. Ik kom hier sterker uit.” S

Mark Volders verdedigt sinds 2006 het doel van Excelsior Moeskroen. Volders herstelt intussen sinds juni van een ernstige schouderblessure.

BREGT VERMEULEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier