“Een leuk en goed idee, maar op dit moment onmogelijk uitvoerbaar wegens een gebrek aan tijd”, zo vertelde SV Zulte Waregem-voorzitter Willy Naessens afgelopen zondag vanop zijn vakantieadres in Tenerife. Het idee was een voorstel van productiehuis Eyeworks, in opdracht van VTM, om een programma te maken over het reilen en zeilen bij de eersteklasseclub, die hoofdzakelijk werkt met amateurs en vrijwilligers. “Aangezien ikzelf niet in het land was, beslisten negen van de twintig beheerders op een speciaal ingelegde vergadering vorige week dinsdag unaniem om af te zien van die plannen. Die mensen wilden tien draaidagen meer dan veertien uur per dag filmen. Dat kan echt niet. Iedereen bij ons heeft een voltijdse job of is momenteel met vakantie. Bovendien bleek na controle van onze juridische dienst dat we weinig tot geen inspraak zouden hebben. We willen vermijden dat het productiehuis alles alleen kan of mag beslissen. Het was dus allemaal vrij eenzijdig opgesteld. Een opbouwende documentaire zie ik wel zitten, maar tot een soap wil ik het niet laten komen, hé. Maar die mensen mogen nog terugkomen, want een mooie en realistische uitzending betekent alleen maar goede reclame voor onze club.”

Bestuurslid Jan Vererfven, die meegeeft dat de spelers en trainers niet werden geconsulteerd, treedt de visie van zijn voorzitter bij. “Al meer dan een maand toonden die mensen belangstelling. Maar we werden wat onder druk gezet, om alles te regelen in functie van de thuiswedstrijd tegen Standard op zondag 14 augustus”, zegt Vererfven. “Maar in volle vakantieperiode lukt dat voor ons nooit. Iedereen loopt nu al op de toppen van zijn tenen. Stress is het laatste wat we willen. Er waren te veel verplichtingen, maar we schuiven nog niks definitief van de baan. We kunnen de datum misschien wat opschuiven, want wij blijven een geïnteresseerde partij. Financieel was het niet echt spectaculair. Wat ons vooral interesseerde, was de doorlichting door een specialist die zou meekomen en vertellen wat er nog beter kan.”

Ondervoorzitter Carl Ballière denkt eerder naar volgend seizoen toe. “Binnen de club hebben we momenteel echt niemand rondlopen die twee weken cameramensen en filmploegen kan vergezellen bij hun zoektocht naar geschikte beelden. Zonder zo’n begeleidende persoon is het risico te groot dat bepaalde zaken worden getoond die we niet graag willen. We hebben immers nog te veel ander werk : het chalet van de fanshop in orde brengen, een tent optrekken voor de ontvangst van onze vips, een dug-out voor de vierde scheidsrechter plaatsen. Je merkt het : te veel zaken om op te noemen.”

FV

‘Wat ons vooral interesseerde, was de doorlichting door een specialist die zou meekomen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier