Sinds de overname door de groep rond Roland Duchâtelet speelde oud-voorzitter Leo Schepers geen rol van betekenis meer bij Sint-Truiden. Zijn onvrede met de nieuwe politiek was intern bekend. Daarom kwam zijn ontslag vorige week als voorzitter van de oude vzw, die nog aandeelhouder is van de nieuwe nv, niet als een verrassing.

“Het beleidshoofdstuk is afgesloten”, zegt een licht emotionele Schepers. “Enkele maanden geleden al zei ik dat ik geen kandidaat was om namens de vzw in de nieuwe nv te zitten. Toch drong men aan dat ik na de wedstrijden aan de bestuurstafel kwam zitten. Maar ik ging mijn pintje liever boven drinken. Alle beslissingen werden toch door enkele mensen boven onze hoofden genomen. De visie van de vzw, door alle leden enkele jaren geleden onderschreven, stond diametraal tegenover die van de nv. Afspraken waar ik verder niet op inga, werden niet nageleefd. Dat leidde tot conflicten. Maandenlang hield ik de pers op een afstand, tot ik een tweetal weken geleden een telefonisch interview gaf aan De Morgen en Het Belang van Limburg. Dat heeft men mij in de vzw, al dan niet terecht, kwalijk genomen. Daar zitten namelijk nog mensen, zoals ikzelf trouwens, die nog geld uit het verleden kunnen recupereren. Hun schrik was dat mijn woorden nadelig konden zijn. Ik had ook gezegd dat je nieuwe mensen tijd moet geven, maar dat stond niet in het artikel. De klemtoon werd op Marc Wilmots gelegd, terwijl ik met hem persoonlijk geen probleem heb. Twee jaar geleden heb ik er zelf voor gepleit om hem als algemeen manager naar STVV te halen. Precies omdat ik me rekenschap geef van zijn uitstraling en hem te belangrijk vind voor een tijdelijke functie als het trainerschap.”

Schepers zal de wedstrijden blijven bijwonen, hij behoudt zijn seats, blijft lid van de businessclub én gewoon lid van de vzw. “Vroeger was het een hechte groep, nu wordt dat misschien moeilijker, maar dat staat het nemen van zakelijke beslissingen niet in de weg. Ik ben alleszins niet rancuneus, een oorlog heeft alleen maar verliezers. Ik ben fier dat ik in de acht jaar dat ik voorzitter was, erin geslaagd ben brandjes binnenskamers te houden en zo komaf te maken met het verleden. Daarom heb ik geen zin er nu zelf weer mee te beginnen. Ook al is het de waarheid, mensen zouden het beschouwen als natrappen en de enige dupe zou de club zijn. Ik hoop dat er snel een oplossing wordt gevonden met de nv en dat ik weer met plezier naar het voetbal kan gaan. Want STVV blijft mijn club.”

JH

‘Ik ben niet rancuneus, een oorlog heeft alleen maar verliezers.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier