G lenn Verbauwhede (19), keeper van de nationale belofteploeg en derde doelman van Club Brugge, vindt dat hij bij zijn club te weinig aan spelen toekomt. “In de hele heenronde speelde ik slechts negen matchen met de reserven”, vertelt hij. “Gelukkig stemt mij dat niet. Ik had het mij heel anders voorgesteld, ook omdat prioriteit voor mij was : meer speelgelegenheid krijgen dan de voorbije twee jaar. Het moet veranderen, want ik voel er mij niet goed bij. Ik hoop dat ik tegen Bosnië-Herzegovina wat werk krijg om een goede prestatie neer te zetten en Club Brugge te tonen dat ik beter verdien. Ik wil hier niet in de vergeetput geraken.”

Glenn Verbauwhede en Stijn Stijnen, tweede doelman en eerste invaller voor Tomislav Butina, spelen om beurt met de invallers. “Ik begrijp dat Stijn ook zijn wedstrijden nodig heeft, maar ik vind dit gewoon een vervelende situatie. Ik wil meer spelen. Er moet een oplossing komen, zoniet weet ik ook niet wat er zal gebeuren. Komt er een degelijke ploeg, dan heb ik daar oor naar. Want een andere manier om meer aan de bak te komen, zie ik niet.”

Club is ook niet tevreden over hem. “Wij riepen hem al een paar keer omdat we niet tevreden zijn over zijn gedrag en zijn evolutie”, zegt sportleider Marc Degryse. “Zijn excuus is dat hij volgens hem te weinig speelt, maar hij zou zich beter bekommeren om zijn progressie op training.”

“Ik vind dat er de laatste maanden een positief elan in zit”, aldus Glenn Verbauwhede, die vorig jaar bij Club een contract tekende tot in 2007. “Natuurlijk, als ze je een etiket opplakken van supertalent is het niet gemakkelijk om dat waar te maken. Ik vind persoonlijk dat ik gegroeid ben, ook in maturiteit. Ik ben al minder speelvogel. Maar het feit dat ik meer wil spelen blijft. Onder het verleden trok ik een streep, voor mij telt alleen de toekomst en dat is : spelen ! Is dat bij Club Brugge, des te beter ; is dat elders, dan is dat jammer. Op het einde van het seizoen maak ik een evaluatie, maar tot nu toe is mijn eerste jaar in de A-kern een tegenvaller. Het is sowieso een aanpassingsjaar waarin ik mij het niveau eigen moet zien te maken, maar ik denk dat het leuker is en sneller gaat als je meer kunt spelen en meer vertrouwen krijgt. Ik ben hier graag, maar loop er soms met gemengde gevoelens bij. Ten slotte praat ik nog niet over de eerste ploeg, maar over de reserven, hé.” ( CV)

CV

‘Komt er een degelijke ploeg, dan heb ik daar oor naar.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier