Pedretti, Bamogo, Déhu vertrekken officieel naar OM.

Olympique Marseille doet zijn reputatie van bedrijvige club op de transfermarkt weer alle eer aan. Op enkele dagen tijd maakte het officieel de komst bekend van drie belangrijke versterkingen : FrédéricDéhu (PSG), Habib Bamogo (Montpellier) en BenoîtPedretti (Sochaux). De komst van Déhu was voor niemand nog een geheim. Tien dagen geleden werd de kapitein van PSG daarvoor tijdens de bekerfinale trouwens constant uitgefloten door zijn eigen supporters. Na vier jaar in de Franse hoofdstad tekende Déhu een contract voor twee jaar bij Marseille, waar hij naar verluidt een bruto maandloon zal krijgen van 125.000 euro.

Bamogo, de topschutter van het naar tweede klasse gezakte Montpellier, had aanbiedingen van Lyon, Sochaux, Nantes, Marseille en enkele bescheiden Engelse clubs. Hij tekende uiteindelijk voor vijf jaar bij Marseille. Hoewel hij het zelf ontkent, gaan de meeste waarnemers ervan uit dat zijn keuze beïnvloed werd door het feit dat zijn manager Papa Diouf ondertussen een bestuursfunctie heeft bij de Zuid-Franse club. De zeer handige en doelgerichte pocketspits (1,76 meter û 72 kilogram) blonk al uit bij de jeugd en bij de Franse nationale beloftenploeg omdat hij met zijn laag zwaartepunt en zijn korte haakbewegingen de verdedigers tureluurs kan draaien. Marseille doet met Bamogo wellicht een gouden zaak, zeker als hij complementair kan zijn met Didier Drogba – als die tenminste bij Marseille blijft.

Pedretti verliet het oefenkamp van de nationale ploeg waarmee hij in volle voorbereiding zit op het Europees kampioenschap gedurende enkele uren om bij Marseille een contract voor vier jaar te gaan tekenen. De overgang van de stijlrijke middenvelder was al vorige maand bekend geraakt toen Jean-Claude Plessis, de voorzitter van Sochaux, openbaar maakte dat OM bereid was 5 miljoen euro neer te leggen voor een onmiddellijke transfer. Normaal gezien zal Marseille het trouwens niet bij deze drie versterkingen laten, want de club wil ook nog vers bloed voor de linkerflank. Het clubbestuur wil anderzijds ook diverse spelers laten vertrekken, onder wie Mido, die ondanks een spetterende start ook hier zijn reputatie van moeilijke jongen niet kwijt raakte. (NR)

DIDIER DESCHAMPS blijft bij Monaco tot 2007. De club uit het prinsdom verlengde de contracten van de gehele technische staf en benoemde Fabrice Poullain tot algemeen sportief directeur. PIERRE-ALAIN FRAU (24), de spits die voor Sochaux 17 keer scoorde, stapt over naar landskampioen Lyon. STEPHANEPICHOT (27), de rechtsback van Lille, tekende voor vier jaar bij PSG. ROLAND LINZ (23), de Oostenrijkse internationale aanvaller, werd door Austria Wien voor één jaar uitgeleend aan OGC Nice. Hij moet bij de rood-zwarten de voor twee seizoenen naar Bordeaux vertrokken Lilian Laslandes doen vergeten. KARIM HAGUI (22), de Tunesische verdediger van Etoile du Sahel, bereikte een akkoord met Strasbourg om er voor drie of vier jaar te tekenen. FREDERIC ANTONETTI stapt na twee en een half jaar op bij Saint-Etienne, de ploeg waarmee hij zopas de promotie naar de hoogste klasse afdwong. De Corsicaanse coach nam die beslissing nadat het clubbestuur weigerde het contract van zijn adjunct ChristianVillanova te verlengen. ANDRELUIZ en MARCELINHO CARIOCA komen volgend seizoen uit voor Ajaccio. De eerste, die in juni 2002 overstapte van Marseille naar PSG, was vorig jaar uitgeleend aan Corinthians, waar hij zijn contract in november verbrak om te vertrekken naar Fluminense. De tweede is een 33-jarige offensieve middenvelder van Vasco de Gama. (NR)

NR

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier