Geboorteplaats en -datum?

Gent, 26 december 1981

Welke sporten beoefen je zelf?

Ik ben sinds kort gestopt, maar sinds mijn zesde heb ik altijd gevoetbald bij KVV Sint Denijssport in Sint-Denijs-Westrem, vlak bij Gent. Een heel gezellige club die de laatste jaren tussen tweede en derde provinciale pendelt. Ik was een spelverdeler, met het nummer 14 zoals Johan Cruijff. In mijn beste periode gaf ik veel assists en kwam ik ook wel vlot tot scoren. Aan al die jaren bij Sint Denijssport houd ik alleen maar mooie herinneringen over: we hebben kampioen gespeeld en ook qua sfeer zat het goed. Alle ploegmaats gingen voor elkaar door het vuur, maar we lachten ook wat af. Tegenwoordig ga ik af en toe wel eens lopen, kwestie van de conditie op peil te houden.

Welke sporten volg je passief?

Van klein af ging ik met mijn grootvader ( Willy De Clercq, nvdr) naar de Gantoise, ik ben dus een echte Buffalo. Ik sta vandaag met mijn vrienden nog steeds op de tribune achter het doel, ‘onder d’horloge’ zoals ze in Gent zeggen. Op zogoed als alle thuismatchen ben ik aanwezig. Op AA Gent is iedereen een beetje trainer, dus zowel voor, tijdens als na de match zijn we met elkaar aan het discussiëren over de opstelling, de tactiek, de tegenstander … ( lacht) Ik ben ervan overtuigd dat AA Gent dit seizoen weer in de top drie zal eindigen, en misschien zelfs meer … Het voetbal volg ik heel intensief, maar ook andere sporten hebben mij altijd geïnteresseerd.

Is er één kippenvelmoment dat je bijblijft?

Ik heb er meerdere! ( enthousiast) In een recent verleden de twee bekerfinales van Gent tegen Anderlecht en Cercle Brugge. Ik kreeg telkens letterlijk kippenvel toen ik de blauwe mensenmassa op de Heizel zag. Maar ook de overwinningen tegen Club Brugge, recent de 6-2 en wat langer geleden de 4-1 met Mbark Boussoufa, draag ik nog steeds mee. Ik denk dat ik nog ieder doelpunt in detail kan beschrijven. Toen ik nog heel jong was, beleefde ik ook al een onvergetelijke wedstrijd. Als achtjarige heb ik de wedstrijd tussen België en Zuid-Korea op het WK ’90 live meegemaakt. Buffalo Michel De Wolf scoorde met een bal in de kruising, Marc Degryse met een prachtige lob.

Had je vroeger idolen in de sportwereld?

Ik was fan van Roberto Baggio. Een weergaloze voetballer, maar tegelijk ook de voortrekker van zijn team. Ook naar iemand als Dennis Bergkamp heb ik altijd opgekeken. Ik heb het voor spelers die met één vloeiende beweging, één baltoets een wedstrijd kunnen beslissen. S

Bregt Vermeulen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier