Real Madrid trok met zijn vedetten naar Azië voor een promotietournee.

Veertien dagen geleden waren ze met duizenden, de Madrileense fans die zich naar de luchthaven van Barajas hadden begeven om een glimp op te vangen van hun idolen, die zich opmaakten voor een trip naar Azië. In China leidde de komst van Real Madrid tot waanzinnige toestanden : velen betaalden een pak geld om de eerste training van hun favoriete club vanop de tribune te kunnen bijwonen, terwijl het pijpestelen regende. Maar de supporters kwamen bedrogen uit, want de oefensessie werd wegens klimatologische omstandigheden en de te grote kans op blessures gewoonweg afgelast.

Het was lang niet de laatste teleurstelling voor de Aziaten. Een speciaal georganiseerd banket door de lokale autoriteiten werd door de vedetten gewoonweg genegeerd. Bijna niks van de aangeprezen inheemse specialiteiten werd aangeraakt, wat het enthousiasme serieus temperde. De aangehaalde reden lag voor de hand : rekening houden met de voeding, waarbij de Real-spelers een strikt regime dienen te volgen.

Ook de journalisten bleven lange tijd op hun honger, want interviews met de meeste spelers konden gewoonweg niet plaatsvinden. Als er dan toch iemand gestrikt kon worden voor een vraaggesprek, beperkten de antwoorden zich tot de nodige clichés. Zo toonde Roberto Carlos zich niet meteen erg creatief op de vraag wie nu de vrije trappen zou gaan nemen, na de komst van David Beckham. “Ik veronderstel dat ik de lange ballen voor mijn rekening mag nemen, terwijl David misschien die aan de rand van de zestien zal trappen.”

Luis Figo wilde enkel kwijt dat hij Becks niet direct als een concurrent wil zien, maar dat het perfect mogelijk moet zijn om aan de zijde van Zinedine Zidane en Raúl een enorm gevaarlijk offensief kwartet te gaan vormen. “Ik zal er zelf alles aan doen om zijn integratie te bevorderen. Aangezien ik ook vrij goed Engels praat, zal ik misschien wel het meest met hem in contact komen. We kunnen elkaar alleen maar helpen.”

Carlos Queiroz sluit ondertussen niet uit dat Beckham een centrale positie krijgt in het elftal, terwijl Figo dan verbannen zou worden naar de rechterflank. Zidane toonde zich dan weer bijzonder opgelucht met de komst van Beckham. Daardoor verlicht de druk op zijn schouders.

Real Madrid trok dus naar Azië, grotendeels om marketingredenen. Daar hopen ze een fameuze inkomstenbron te genereren, terwijl ook de volgende afzetmarkt al bekendraakte. Via het rugnummer 23 van Beckham, hetzelfde als dat van de afgehaakte NBA-vedette Michael Jordan, willen de Spanjaarden ook het succes in de Verenigde Staten gaan verzilveren.

FERNANDO HIERRO denkt er sterk over na om zijn loopbaan verder te zetten in Qatar, waar hij financieel nog een serieuze slag kan slaan. REAL MURCIA versterkte zich met de Argentijnse spits Juan Esnaider (30). JAIME PACHECO, de oud-trainer van Boavista, werd aangesteld als opvolger van Luis Aragones bij Real Mallorca. LUCAS ALCARAZ, die het nietige Recreativo Huelva naar de finale van de Copa del Rey loodste, is de nieuwe trainer van Racing Santander. RUI BARBOSA, een 28-jarige Braziliaanse spits van Independiente, werd voorgesteld als nieuwste aanwinst van Málaga. JORDI CRUIJFF verliet het gedegradeerde Alavés. De Nederlandse aanvaller wordt ploegmaat van Erwin Lemmens bij Espanyol Barcelona. COMPOSTELA, dat enkele jaren geleden nog deel uitmaakte van de Primera División, staat op de rand van het faillissement.

(DDv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier