Alvarez is de nieuwe coach van FC Sevilla.

De gelijkmaker die LeandroGioda vorige week dinsdag in de 91e minuut voor Xerez scoorde in de derby tegen FC Sevilla bezegelde uiteindelijk het lot van Manolo Jiménez, de coach van Didier Zokora (ex-RC Genk), Romaric (ex-Beveren) en Ivica Dragutinovic (ex-AA Gent en Standard). Het was immers de zevende opeenvolgende wedstrijd zonder zege voor FC Sevilla, dat ondertussen door CSKA Moskou ook werd uitgeschakeld in de achtste finales van de CL. “Er staat dit seizoen nog veel op het spel”, verklaarde sportief directeur Monchi. “We wilden door het doorsturen van de trainer voor een psychologische schok zorgen.”

Jiménez is trouwens de eerste trainer in elf jaar die vroegtijdig zijn biezen moet pakken bij FC Sevilla. Hij was nochtans kind aan huis bij de club, waar hij actief was als speler en als coach het B-team in zeven seizoenen liet promoveren van vierde naar tweede klasse. In 2007 volgde hij JuandeRamos op als hoofdtrainer. FC Sevilla wilde graag LuisAragonés, die met Spanje Europees kampioen werd in 2008 en daarna in Fenerbahçe een niet altijd even succesvol avontuur beleefde, als zijn vervanger aanstellen. Maar het kwam ook na lange onderhandelingen niet tot een akkoord.

Uiteindelijk viel de keuze op een andere telg van het huis: AntonioAlvarez krijgt nu het team in handen tot het einde van het seizoen. Hij mag mogelijk aanblijven als alles goed verloopt. Ook hij is zijn hele spelerscarrière bij de rood-witten actief geweest. Daarna was hij gedurende vele seizoenen assistent-trainer. De jongste twee seizoenen fungeerde hij als technisch directeur. Met zijn aanstelling als eindverantwoordelijke was hij blij als een kind. “Op deze dag wacht ik al heel lang. Het is echt een droom die uitkomt. Het vertrouwen opkrikken en het nodige mentale oplapwerk verrichten zijn nu de eerste opdrachten. Aangezien we over een aantal topspitsen beschikken, meen ik dat we voluit voor offensief voetbal moeten kiezen, ook al houdt dat wat risico’s in.”

Gonzalo Higuaín (22) speelde tegen CD Getafe zijn honderdste wedstrijd voor Real Madrid. Daarin scoorde hij twee keer, tegen Atlético maakte hij één doelpunt.

Manuel Mejuto González werd aangeduid als scheidsrechter voor de clash tussen Real Madrid en Barcelona op 10 april.

Lionel Messi (22) zit ondertussen al aan tweehonderd duels voor Barça. De Nederlander Johan Cruijff werd benoemd tot erevoorzitter. De Catalaanse club bracht een mooie hulde aan de spelers die precies 25 jaar geleden, in 1985, de titel veroverden. De fans op Camp Nou hadden een staande ovatie in petto voor allemaal, behalve voor Bernd Schuster. De Duitser was immers ook actief als speler en trainer van aartsvijand Real Madrid.

Rubén de la Red (23) werd bij de derby tussen Getafe en Real Madrid permanent gevolgd door de media. Sinds hij in oktober 2008 neerzeeg op training als gevolg van hartproblemen, wordt De La Red door Real Madrid niet meer betaald. Maar de verdedigende middenvelder hoopt nog altijd dat hij ooit weer op het hoogste niveau zal kunnen voetballen.

Diego Perotti (21), het jonge Argentijnse talent van FC Sevilla is de nieuwste naam op het lange lijstje met geblesseerden. Hij zal zeven weken langs de kant moeten blijven. Didier Zokora (29) is veertien dagen onbeschikbaar.

Santi Cazorla (25) komt opnieuw in de kern van Villarreal nadat hij als gevolg van een hernia in de rug twee maanden langs de kant moest blijven.

Miguel (30), de Portugese flankverdediger van Valencia, zal door een spierblessure in de linkerbil een maand niet inzetbaar zijn. Verdediger Ricardo Moreira Costa (29), voor zes maanden verhuurd aan Lille, keert volgend seizoen terug.

Lazaro, de middenvelder van Real Valladolid, scheurde zijn meniscus en is out tot het einde van het seizoen.

DANIEL DEVOS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier