Een heel seizoen lang volgt Sport/Voetbal Magazine vier spelers, in goede en kwade dagen, bij voor- en tegenspoed, tot het tussenseizoen ons scheidt. Lees hun verhaal hier elke eerste woensdag van de maand.

Ronny Gaspercic, Westerlo

“We verloren niet, maar dat leidde geenszins tot algehele tevredenheid. Het uitvallen van een aantal sterkhouders, zoals Jaja Coelho en Nico Van Kerckhoven, is een stevig gemis geweest. Op Bergen met 1-3 winnen, dat vond ik straf. Bij momenten zag je daar mooi combinatievoetbal en opportunisme voor doel. Helaas konden we daarna niet bevestigen. Daarom ga ik er ook van uit dat we het echte Westerlo pas na de winterstop in actie zal komen. Iets constanter voetballen over de hele negentig minuten, dat is vanaf nu onze dwingende opdracht.”

“Het was een goede zaak dat het duel tegen Club Brugge werd afgelast. Op een schaatsbaan wordt de beste ploeg niet altijd beloond, want de geluksfactor speelt daar vaak een beslissende rol. Ik strijd liever op het einde van januari met gelijke wapens.

“Zoals gewoonlijk houdt Westerlo zich gedeisd op de transfermarkt. De kat uit de boom kijken, is de geliefkoosde strategie van het bestuur. Het kan geen kwaad om de rust te bewaren. Veel zal afhangen van Patrick Ogunsoto. Blijkbaar staat hij zelf niet te springen om te vertrekken, maar het zal hem misschien goed doen om eens wat andere lucht op te snuiven.”

“Ik train ondertussen al op het veld. Ik ben zo blij als een kind dat ik de verloren tijd kan inhalen. Ik voel me weer happy.”

Balans: 0 wedstrijden.

Killian Overmeire, Lokeren

“December was zeker niet onze beste maand, met twee gelijke spelen en 4-2-verlies bij AA Gent. Opvallend is dat we een voorsprong moeilijk kunnen vasthouden. We incasseren iets sneller tegendoelpunten, de volledige organisatie brokkelde wat af de laatste weken. Kleine fouten werden ook meteen afgestraft. Maar het heeft weinig zin om daarover te gaan klagen. Vorig seizoen knokten we nog tegen de degradatie, nu vertoeven we toch in de brede middenmoot.”

“Het bestuur gaf een duidelijk signaal met de aanwerving van drie nieuwkomers: Dupré, Golan en Muharemovic. Die jongens moeten onze selectie een meerwaarde kunnen bieden en de bestaande hiaten opvullen. Nieuwe impulsen zijn altijd welkom, de verhoogde concurrentiestrijd kan een positieve invloed hebben op onze resultaten van de terugronde.”

“Ik ben ook blij dat de club in evocatie gaat tegen de beslissing van het sportcomité, waardoor we mogelijk onze plaats in de achtste finales voor de beker moeten afstaan aan Red Star Waasland. Het blijft ongelooflijk stom. Ik was heel kwaad toen ik vernam dat er bij ons te weinig spelers op het scheidsrechtersblad stonden die in België werden opgeleid. Onprofessioneel. Daardoor missen we misschien een prestigeduel op Anderlecht. Bovendien is de beker de kortste weg naar Europees voetbal of een prijs.”

Balans: 3 wedstrijden, 3 als titularis,

1-maal vervangen.

Issame Charai, KV Mechelen

“Ik keek er te sterk naar uit om nog voor de winterstop mijn terugkeer te vieren. Maar ik geraakte jammer genoeg niet verder dan een plaats op de bank tegen Westerlo. Twee dagen later, bij een onderling oefenpartijtje voor de jongens die matchritme misten, voelde ik bij een schot naar doel een pijnscheut in de knie. Een scanonderzoek bracht aan het licht dat ik een kleine verrekking opgelopen had aan de laterale band van mijn knie. Door een infiltratie, een spuitje tegen de ontsteking, konden we dat probleem tijdelijk verhelpen. Een ferme domper natuurlijk. Ik smachtte waarschijnlijk iets te veel naar die comeback en forceerde me. De revalidatie, met twee tot drie trainingen per dag, was iets te intensief en ik kreeg daarvan de weerbots. Een goede les voor de toekomst.”

“Van een winterstop was voor mij geen sprake. Ik bleef dagelijks langsgaan bij de kinesist, want ik wilde absoluut volledig fit de stage in Cyprus meemaken. Krachtoefeningen doen, om de knie te verstevigen, dat was de opgave. Weet je, ik wil weer belangrijk worden voor de ploeg. In 2008 hoop ik mijn steentje bij te dragen om het behoud zo snel mogelijk veilig te stellen. Ik ben er zeker van dat we in de terugronde een beter Mechelen aan het werk zullen zien. We staan mentaal en kwalitatief iets sterker. Ook de motivatie is er.”

Balans: 0 wedstrijden.

Mbaye Leye, Zulte Waregem

“Ik beleefde nog nooit zoveel plezier aan mijn verjaardag als vorig jaar, want tegen Charleroi maakte ik twee doelpunten. Dat gaf me persoonlijk veel voldoening. Het was bovendien onze eerste uitoverwinning van het seizoen (Zulte won met 2-3, nvdr). Ik haalde voor het eerst sinds dat scheurtje in de mediale band van mijn knie weer een behoorlijk niveau, terwijl we collectief een sterke prestatie leverden. Ik kan rekenen op de steun van mijn ploegmaats en krijg volop het vertrouwen van de trainer. Geen wonder dat ik me hier goed in mijn vel voel.”

“Met een achtste plaats op het einde van de heenronde mogen we tevreden zijn. Zulte Waregem is geen topclub, anders verlies je geen punten tegen STVV en Dender. We moeten nog iets beter het resultaat proberen te spelen. Eenmaal je op voorsprong komt, mag je die in principe niet meer uit handen geven. Dan moet je durven hoger te spelen, druk te blijven zetten op de helft van de tegenstander. Dat aspect van het voetbal beheersen we voorlopig nog niet echt. We kruipen iets te veel achteruit, missen wat maturiteit.”

“We mogen ons nergens op blindstaren. Ik kan persoonlijk ook nog beter, speelde lange tijd slechts op 80 procent van mijn mogelijkheden. In Senegal laadde ik de batterijen op, in de nabijheid van mijn familie en vrienden. Die menselijke warmte is me veel waard.”

Balans: 3 wedstrijden, 3 als titularis, 1-maal vervangen, 2 goals.

door frédéric vanheule

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier