De centrale verdediger van Auxerre zette zijn club met de rug tegen de muur.

De 22-jarige Philippe Mexès mag dan niet bij de 23 spelers van de Franse nationale ploeg op Euro 2004 zitten, de hele voetbalwereld weet al lang dat deze centrale verdediger een mooie carrière tegemoet gaat. Auxerre wist dat het een goudhaantje in handen had, maar de relaties tussen de club en de speler waren nooit bijster goed. Begin vorig seizoen al rezen er heel wat problemen rond de contractverlenging van de speler en in de laatste weken raakte het hek helemaal van de dam.

Guy Roux besefte maar al te goed dat de speler niet meer al te lang bij de Bourgondische club zou blijven en liet zijn bestuur onderhandelingen starten met Manchester United, dat al diverse keren interesse voor de speler liet blijken. De Mancunians bleken bereid om 15 miljoen euro op tafel te leggen voor Mexès. Daarmee dacht iedereen dat alles in kannen en kruiken zou zijn, maar dat was buiten de speler zelf gerekend, die liet verstaan dat hij helemaal geen zin had in Engels voetbal. De belangstelling van AS Roma, waarvan clubleiders en scouts hem diverse keren waren komen volgen, sprak hem veel meer aan.

Franco Baldini, de manager van de Romeinse club, deed bij Auxerre een bod tussen 7 en 8 miljoen euro. Auxerre begon te temporiseren in de hoop dat Roma zou afhaken als Manchester zou blijven aandringen en gaf te kennen dat het de financiële toestand bij de ploeg uit de Italiaanse hoofdstad niet vertrouwde. Voorzitter Franco Sensi zorgde echter voor nieuwe middelen. Toen Roma Walter Samuel liet vertrekken naar Real Madrid voor een bedrag van 24 miljoen euro, bevestigde Auxerre dat het bod van Roma voor Philippe Mexès te laag was. Daarop liet Mexès weer weten dat hij al een contract voor vier jaar had getekend bij de Italianen en zo het akkoord verbrak dat hem nog tot juni 2006 aan Auxerre bond. De speler stuurde ook, zoals dat in dergelijke gevallen vereist is, zijn Romeinse contract naar de geschillencommissie van de Fifa. Die zal nu de financiële toestand van Roma onderzoeken en ook de prijs vastleggen die Roma uiteindelijk voor deze belangrijke transfer moet betalen. Bij Roma maken ze zich alvast sterk niet meer dan 5 miljoen euro te zullen moeten neertellen.

Roma is gekwalificeerd voor de Champions League en Mexès rekent erop dat hij er op het kampioenenbal ook bij zal zijn. Maar dat zal nog moeten blijken, want Guy Roux is natuurlijk ook niet van gisteren en zal wellicht alles in het werk stellen om toch nog zoveel mogelijk geld te krijgen voor de talentvolle verdediger. Mogelijk krijgt de transfer dus nog een juridisch staartje.

DANIEL MOREIRA ruilt Lens voor Toulouse. ANDREAS ISAKSSON, de doelman van Djugaarden en de Zweedse nationale ploeg, staat volgend seizoen tussen de palen bij Rennes. MARSEILLE heeft wel degelijk interesse voor Peter Van der Heyden van Club Brugge. Ook Caen, de nieuwe club van Grégory Dufer, ziet de Brugse linksachter wel zitten. JEROME ROTHEN ziet geen enkele hinderpaal meer voor een overstap van Monaco naar PSG. RABIU AFOLABI ruilt mogelijk Austria Wenen voor Marseille. AUXERRE hervatte vorige maandag de trainingen en is daarmee de eerste Franse ploeg die opnieuw aan de startlijn staat voor het nieuwe seizoen. MIDO blijft wellicht niet bij Marseille en bood zijn diensten aan bij Newcastle. LENS wierf Daniel Cousin, de spits van Le Mans, aan. NANTES heeft belangstelling voor de 24-jarige Argentijnse goalgetter van Estudiantes, Ernesto Farias. METZ hoopt Grégory Wimbée, de doelman van Lille, te kunnen aantrekken. STEPHANE DALMAT werd door Inter Milaan voor één seizoen uitgeleend aan Toulouse. (PB)

(PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier