De woensdag van de return in de kwartfinales van de Cofidis Cup tegen de buren van Lokeren OV, door de ogen van algemeen manager Michel Louwagie, een West-Vlaming die bij AA Gent werkt.

21/01/2015 07:00

Als we na middernacht of later in bed kruipen, dan durf ik weleens om halfacht op te staan, maar in principe is het toch altijd dit uur of maximaal een kwartier later. Gisterenavond had ik nog onze wekelijkse vergadering met voorzitter Ivan De Witte, sportief coördinator Gunther Schepens en coach Hein Vanhaezebrouck. Ik was al om tien uur thuis en keek nog naar het einde van Club Brugge tegen KV Mechelen.

07:15

Ik lees enkel de sportpagina’s in de dagbladen De Gentenaar en Het Laatste Nieuws. De papieren versie is voor mij, mijn vrouw leest digitaal. Het algemeen nieuws bewaar ik voor tussen de middag of ’s avonds. Al 25 jaar bestaat mijn ontbijt uit fruit, omdat ik soms tot tweemaal per dag al tafel op restaurant. Een bewuste keuze dus. Dit keer is het een peer, twee mandarijnen en wat druiven. Samen met water en een Benecol voor de cholesterol. Nooit koffie, alleen een deca na het middageten.

08:15

Vertrek naar de Ghelamco Arena, waar ik rond kwart voor negen aankom. Het eerste werk bestaat uit contact met de financieel directeur. De cijfers van de vzw zijn binnengekomen. We vergelijken het budget met de gerealiseerde exploitatie. Die meeting duurt een halfuurtje. De cijfers zijn prima. Eind deze week volgen dan de resultaten van de commerciële horecavennootschap.

09:45

Een kort bezoek van Jean-Claude Verbist, die ons indertijd Yassine El Ghanassy aanbracht. Hij komt kaarten ophalen voor de topper tegen Club Brugge binnenkort.

10:00

Ontmoeting met de Servische groep – onder wie oud-speler Darko Anic – rond de Servische controlerende middenvelder Marko Poletanovic, een 21-jarige balvaste speler van FK Vojvodina, waar hij aanvoerder is en met wie de onderhandelingen al een tijdje aan de gang zijn. Een opportuniteit op middellange termijn, geen acute transfer. Met de Balkanmensen slepen de negotiaties met de club en de speler altijd iets langer aan. Je moet daar geweldig veel tijd voor vrijmaken, leerde ik al. En je vooral niet zenuwachtig maken. Daarom las ik verschillende breaks in.

11:30

In de Office Box maak ik kennis met de CEO van Alken-Maes, met wie ik nooit eerder van gedachten kon wisselen. Een interessant gesprek.

12:00

Ik ga voor de pasta met tonijn in het dagrestaurant in onze Ghelamco Arena. Aan mijn tafel schuiven de financieel directeur, de administratief adviseur en de horecaverantwoordelijke bij. Na de lunch ga ik in opdracht van de Gentse schepen van Sport Resul Tapmaz naar een sport/voetbalinfrastructuur kijken.

15:00

De discussie met de vier Serviërs gaat verder. Het maakt deel uit van hun cultuur. De koffie en het middagmaal hebben hen duidelijk deugd gedaan. Nu nog kijken naar de commissies voor de makelaars. We ronden alles af en maken de transfer bekend via onze officiële website.

18:15

Ontvangst van de Lokerse delegatie. Maximaal acht personen is de afspraak tussen de profclubs. We eten, in aanwezigheid van de voorzitter, een kwalitatief goed diner. Dat kan van het sterrenrestaurant zijn, of van de vaste cateraar. Iedereen komt hier graag, merken we.

20:15

Ik ga niet langer naar de kleedkamer, want Hein zet zelf al voldoende adrenaline over op de groep. Na de wedstrijd doe ik het wel altijd, in gezelschap van de voorzitter. Liever neem ik plaats in de tribune. De besturen zitten bewust gespreid: Lokeren op de tweede rij, wij helemaal bovenaan. Ik ben tijdens de wedstrijd nogal een hevige en felle supporter, bij de tegenstanders soms ook enkele mensen. Dan is het, uit ervaring, beter dat je elkaar wat ontwijkt.

22:20

Het wordt dus Anderlecht, ons zwart beest van de afgelopen jaren. Als we PO1 halen, kunnen we in die vijf duels nog veel ervaring opdoen. Voor onze jonge ploeg heel belangrijk, want Sporting heeft het winnen al in zijn DNA, wij werken eraan met ons nieuw gevormde team.

23:15

Na het aanbieden van een koffie of een glas wijn aan de Lokerse delegatie volgt nog een korte nabespreking met de voorzitter, die graag zo’n evaluatiemoment dan houdt.

00:15

Thuiskomst. Ik check graag snel Teletekst. De beelden van de match werden opgenomen door mijn vrouw. Ik bekijk ze een dag later. Dan begin ik aan mijn zeven uur nachtrust, die ik absoluut nodig heb. Mijn vrouw voert ’s ochtends onze dochter naar school.

DOOR FRÉDÉRIC VANHEULE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier