Geboren op 30 december 1979.

Relatie met An, geen kinderen, plannen om te gaan samenwonen.

Wat was je geworden zonder profvoetbal ?

“Ik heb regentaat LO gestudeerd. Zonder profvoetbal zou ik licentiaatstudies hebben gedaan. Misschien was ik dus een leerkracht geworden.”

Waar was je graag goed in geweest ?

“Ik ben geen handige Harry. Laat ik het zo zeggen : een lamp vervangen gaat nog net. Als ik mijn vader bezig zie, hoe hij de verlichting aanlegt bij ons thuis, denk ik wel eens : ik zou niet weten hoe eraan te beginnen.”

Bespeel je een muziekinstrument ?

“Vroeger op school kregen we blokfluit, maar dat was helemaal niet aan mij besteed.”

Welk boek lees je momenteel ?

“Ik heb juist de De Da Vinci Code uit en ben nu van plan Het Bernini Mysterie te lezen. Zeker op vakantie, maar ook op stage neem ik altijd een boek mee. De Da Vinci Code heeft me enorm geboeid. Ik heb nu ook het boek gekocht waarin staat wat de feiten zijn en wat de fictie.”

Wat is je favoriete muziek ?

“Top-40-muziek. Geen specifiek genre. In de wagen heb ik meestal wel Clouseau liggen.”

In wiens schoenen zou je graag één dag staan ?

“( Na zéér lang nadenken.) Op dit moment in die van Verhofstadt. Ik zou wel eens de juiste achtergronden willen kennen waarom het zo moeilijk is om Brussel-Halle-Vilvoorde gesplitst te krijgen.”

Naar wie kijk je op ?

“Naar mijn ouders. Mijn moeder werkt in Brussel, mijn vader in Hasselt. Na de school kwamen ze mij altijd direct halen om me naar de training te brengen. Soms maandag, woensdag én vrijdag, en dan nog eens dinsdag en donderdag mijn broer ook.”

Geef je gemakkelijk geld uit ?

“Niet zo. Voor ik iets koop, zal ik toch nadenken. Of het wel de moeite is en of ik het wel nodig heb. Alleen als we op restaurant gaan, neem ik het er goed van.”

Op welke partij stem je ?

“Op de goei, zeker ? Politiek interesseert mij. Hou het maar op VLD-Vivant.”

Huil je gemakkelijk ?

“Neen. Daar klaagt mijn vriendin soms over : dat ik mijn gevoelens te weinig prijsgeef. Ik denk dat ze mij nog nooit heeft zien wenen en ik ben toch al lang bij haar. Ik krop de dingen op, wat niet altijd goed is. Een familietrek, denk ik.”

Rugzaktoerist of sterrenhotel met zwembad ?

“Doe dan maar dat sterrenhotel. Niet dat ik de rugzak niet graag doe, maar als ik met vakantie ben, wil ik toch dat het hotel en het eten in orde zijn.”

Wat is de moeilijkste beslissing die je ooit nam ?

“Op een bepaald moment stond ik voor de keus om direct fulltime prof te worden of om eerst verder te studeren. Mijn geluk was dat Sint-Truiden de combinatie mogelijk maakte.”

Bid je soms ?

“Ja. Voor de wedstrijd. Beetje bijgeloof. Meestal ga ik voor het seizoen samen met mijn vriendin naar Scherpenheuvel. Kaarsje branden. Ik ben christelijk opgevoed.”

Wat zou je willen veranderen aan de wereld ?

“Dat de oorlog stopt, zeker in Irak. Zoals de bommen daar maar blijven ontploffen, dat moet toch eens stoppen. De schrik voor aanslagen houdt heel de wereld in zijn greep.”

En aan jezelf ?

“Misschien dat ik mijn gevoelens wat meer zou laten zien. Ik ben ook vrij koppig.”

Wat zou je niet kunnen missen ?

“Mijn wagen. Het is toch een gemakkelijk middel om ergens te geraken.”

Al kennisgemaakt met de superboetes ?

“Net niet. Ik reed 100 waar ik maar 70 mocht, dus ik heb 150 euro betaald, dacht ik. Zware voet ? Op de wegen die ik goed ken wel, ja. Ik rijd soms hard.”

Steek je de handen uit de mouwen in het huishouden ?

“Ik woon nog thuis, maar stofzuigen en afwassen zal straks toch voor mij zijn. Mijn vriendin werkt in Vorst, dus die komt later thuis dan ik. Het zal dus van moeten zijn.”

Voor welk gerecht mogen we je altijd wakker maken ?

“Frietjes met een lekkere biefstuk en daar een Provençaals sausje bij. En een fris pintje.”

Wat is jouw paradijs op aarde ?

“Een warm eiland, waar de zon schijnt en palmbomen groeien, waar je bediend wordt door mooie meisjes, en met een goeie cocktail bij de hand.”

door Jan Hauspie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier