Bree miste zijn seizoensstart compleet. Op de eerste speeldag moest de ploeg van coach Chris Finch al meteen het onderspit delven in zijn thuisduel tegen de Antwerp Giants (de eerste maal dat Antwerp in de Expodroom kon winnen, nota bene) en vorige week gaven ze een bonus van tien punten uit de heenronde uit handen om zo alsnog door Charleroi uit de beker geknikkerd te worden.

“Ik had die dag evengoed verlof kunnen nemen”, uitte Brian Lynch zijn onvrede over die ontgoochelende terugwedstrijd uit de achtste finales van de beker van België. “Ik begon net aan mijn derde jaar bij Bree. Dit behoort zeker tot één van mijn dieptepunten. Ik vind wel dat Charleroi sterker is dan vorig seizoen, maar wij waren mentaal niet klaar en lieten ons vooral verrassen door hun agressiviteit.”

De enige manier waarop Bree zich vooralsnog deed opmerken, is met zijn opvallende basisopstelling. De Limburgse club startte zowel vorige week woensdag als afgelopen zaterdag met een All American team. Op het wedstrijdblad waren enkel Amerikanen (al dan niet genaturaliseerd) te vinden. “Dat voelt vreemd aan”, zegt Lynch. “Door de nieuwe reglementen staat er nu geen enkele Belg meer in de basis. Wij, Amerikanen, voelen wel een bepaalde druk om ons te bewijzen. Echt veel verandert er niet, sowieso was de voertaal Engels.”

De moeilijke start van Bree viel te voorspellen. Drie sterkhouders – Travis Conlan, Roger Huggins en Yves Dupont – laat je niet zomaar vertrekken. Vooral Conlan, de spelmaker en motor van de ploeg, wordt hard gemist. Ook door Lynch, die zijn maatje kwijtraakte. “Dat Travis door de financiële situatie rond Bree eieren voor zijn geld koos, kan ik zeker begrijpen, maar ik houd het volste vertrouwen in de voorzitter.” Nochtans had ook Lynch genoeg aanbiedingen deze zomer. Toch bleef de forward Limburg trouw. Waarom ? “Uit privéstandpunt kwam dit mij het beste uit, zeker gezien mijn situatie met Kim ( Clijsters, nvdr). Zij speelt haar laatste anderhalve seizoen tennis. Bovendien plannen we ons huwelijk in België. Dus vond ik het geen slecht idee om in dit land te blijven. Ik kon naar Italië, maar ik wilde revanche met Bree na de teleurstellende campagne van vorig seizoen. Bovendien zit het me dwars dat er zich na vorig seizoen geen enkele Belgische club meldde. Ik wil hun ongelijk bewijzen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier