J ean-Philippe Caillet (29), zo heet de nieuwe defensieve leider van KRC Genk. Na veel geheimdoenerij werd de Franse centrale verdediger vorige week donderdag – vlak voor de oefenpot tegen Vfl Bochum (0-0) – middels een persconferentie officieel voorgesteld.

Caillet verdiende in Frankrijk zijn strepen in de tweede klasse bij Caen en Clermont, en in de Ligue 1 (één jaar) met FC Metz. Vervolgens, vorig seizoen, verkaste hij naar het Bulgaarse Litex Lovech, waar hij zich deed opmerken in de twee UEFA-bekerwedstrijden tegen Genk. De Limburgers werden roemloos uit de voorrondes geknikkerd. Onlangs in de voorbereiding sparde Litex nogmaals tegen Genk én tegen Club Brugge. De Bulgaren wonnen beide oefenduels en boeman Caillet maakte tweemaal indruk op de Genkse sportief directeur Willy Reynders.

“Caillet is iemand met een sterke persoonlijkheid, een man die een verdediging kan leiden. Hij bezit ervaring, is onverzettelijk in de duels en kan een goede lange bal trappen. Dat paste perfect in het profiel dat we hadden uitgestippeld”, verklaart Reynders de keuze voor de Fransman.

Dat Genk nog een bijkomende centrale verdediger nodig had, was al langer duidelijk. Ook de Genkse staf bleek zich daar van bewust.

“Na vorig seizoen hebben we een actieplan uitgetekend voor onze transferbedrijvigheid”, gaat Reynders verder. “Daarbij werden enkele prioriteiten gesteld. Waarom we zo lang wachtten om een verdediger aan te trekken ? Omdat je op de spelersmarkt van middenvelders en aanvallers sneller moet handelen, daar is de vraag veel groter. Voor een ervaren verdediger kan je al wat langer wachten, en zo druk je trouwens de prijs. Caillet was een relatief dure transfer, voor een verdediger althans.”

Volgens bepaalde media onderhandelde Genk ook met João Carlos Pinto Chaves, de sierlijke Braziliaan van Lokeren, maar daar was volgens de Genkse sportief directeur niets van aan.

“Die piste is nooit concreet geweest”, aldus Reynders. “Ik denk dat sommige journalisten uitgingen van mijn relaties met Lokeren, maar ik weet wat Roger Lambrecht vraagt voor Chaves, dat ligt niet binnen het budget van Genk. Ik sta er trouwens versteld van dat die jongen nog altijd niet bij Anderlecht speelt.”

Jean-Philippe Caillet, die wil aangesproken worden met Jean, tekende bij Genk een contract voor drie jaar en zal met rugnummer 22 in principe al tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen Zulte Waregem op het veld staan.

MS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier