Verzwegen Milan en Kaká medische problemen?

De zege van Real Madrid tegen Espanyol vestigde na een week vol polemieken weer de aandacht op het sportieve. In de aanloop naar het duel van vorig weekend ontketenden enkele Madrileense media een forse campagne tegen Barça omdat zowel de bondsinstanties als de scheidsrechters de Catalanen zouden bevoordelen.

Zo werd CristianoRonaldo na zijn uitsluiting tegen Málaga twee wedstrijden geschorst, terwijl LionelMessi na een vergelijkbare overtreding tegen FC Sevilla geen straf kreeg. Raúl behield echter zijn gebruikelijke klasse en verklaarde meteen dat de “jongens van Guardiola hun eerste plaats in de rangschikking wel degelijk verdienen”.

Veel meer heisa was er nog rond de chronische pubalgie van Kaká (27). Sportkrant Marca had het zelfs over een ‘bedrog’ van 65 miljoen euro. Milan zou dat bedrag zonder scrupules hebben opgestreken, hoewel de club weet had van de medische problemen van de Braziliaanse spelverdeler. Kaká zelf verklaarde enkele weken geleden ook zelf dat hij het probleem kende toen hij zijn vijfjarig contract ondertekende. De aanvallende middenvelder had op zijn tanden gebeten, maar vanaf november was de pijn onhoudbaar geworden. Pas na de clásico tegen Barcelona zou de medische staf hebben beslist om het probleem serieus aan te pakken. Door rust in te lassen, kon hij een operatie vermijden. Maar de pijn is nog altijd niet verdwenen. Het gaat om een chronisch probleem. Om te vermijden dat hij hervalt, zal de speler – wellicht voor altijd – aangepaste trainingen moeten volgen. Sinds twee maanden al doet Kaká trouwens telkens voor en na de groepstraining gedurende een halfuur specifieke oefeningen.

De met de vinger gewezen medische staf bevestigt dat het wellicht aan deze overbelasting ligt dat de Braziliaan nog nooit zijn niveau haalde van 2007, hoewel hij wel 17 van de 21 wedstrijden speelde. In zijn 1351 speelminuten kon hij wel nog maar vier keer scoren, waaronder vorige zaterdag op strafschop.

Yaya Touré (ex-Beveren), de Ivoriaanse verdedigende middenvelder van Barcelona, liep een verrekking op aan de adductoren. Hij moet minstens twee weken langs de kant blijven. De Catalanen missen trouwens ook Dani Alves omwille van een blessure aan de rechterbil.

José Maria Del Nido, de voorzitter van FC Sevilla, is erg bijgelovig. Hij blijft ervan overtuigd dat de lievelingshoed die hij meenam van een zakenreis naar Madrid, bijgedragen heeft tot de successen in de bekercompetitie, met name tegen Barcelona. Hij besliste daarom om voortaan bij elke wedstrijd die hoed op te zetten. In de halve finale van de Copa del Rey werkte het alvast, want zijn team versloeg Getafe met 2-0. In de ander wedstrijd peuzelde Atlético Madrid Racing Santander op met 4-0.

Edmilson (33) is na één jaar Brazilië terug in Spanje: de middenvelder tekende tot eind dit seizoen bij Real Zaragoza. Zijn periode bij Barcelona, van 2004 tot 2008, werd vooral gekenmerkt door heel wat blessures, terwijl hij in zijn seizoen bij Villarreal slechts zes wedstrijden speelde. Ewerthon zal wellicht dezelfde weg in omgekeerde richting afleggen: de spits verbrak zijn contract bij Real Zaragoza en zou overstappen naar Palmeiras.

Florentino Pérez, de voorzitter van Real Madrid, zou aan elke speler een premie van 1 miljoen euro hebben beloofd, als het team erin slaagt de dubbel – titel en Champions League – te winnen. Marcelo, de 21-jarige Braziliaanse linksachter die sinds 2006 bij de Koninklijke speelt, tekende bij tot in 2015. Hij zal 2 miljoen euro per jaar verdienen.

Giuseppe Rossi (23), de Italiaans-Amerikaanse spits van Villarreal, kreeg van zijn club toestemming om in de Verenigde Staten, in Clifton in New Jersey, zijn zieke grootmoeder te gaan bezoeken.

NICOLAS RIBAUDO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier