1 Je hebt de Marokkaanse nationaliteit. Hoe sta je tegenover de beslissing van Marokko om de Afrika Cup niet te organiseren? En de uitsluiting van je land?

“Marokko heeft de juiste beslissing genomen. Wat betekent voetbal als het over de gezondheid van het Marokkaanse volk gaat? Er zijn prioriteiten. Gezondheid komt eerst. We mogen het ebolavirus geen gevaar laten worden voor de bevolking, gelijk waar ter wereld. Bij het minste risico moet je optreden, en dat is wat Marokko gedaan heeft. Wat mij betreft, moet de Afrika Cup zelfs niet gespeeld worden in 2015. Ik hoop dat alles goed zal gaan in Equatoriaal-Guinea, dat nu de organisatie op zich heeft genomen, maar als er één persoon besmet is, zal de discussie weer losbarsten.”

2 Chadli heeft voor de Rode Duivels en niet voor Marokko gekozen, Carcela deed het omgekeerde. Kan je, achteraf bekeken, zeggen dat Chadli het goed gezien heeft en Carcela niet?

“Als je een sportieve keuze moet maken, dan is België logisch. Chadli heeft een WK gespeeld! Afgezien daarvan: Carcela is groot genoeg om te weten wat hij doet. Als hij Marokko in het hart draagt en daarom dat land gekozen heeft, dan moet je dat respecteren.”

3 Je had vier keer gescoord na acht matchen. Nu, na vijftien matchen, heb je nog steeds maar vier doelpunten. Weet je niet meer hoe je moet scoren?

“Oh, dat moet je relativeren… Ik heb drie wedstrijden gemist met een blessure, dus het zijn geen zeven matchen zonder doelpunt, maar vier… Nu, het is wel waar dat het minder draait dan in het begin van het seizoen, maar daar is een verklaring voor. Eerst en vooral heb ik geen deftige voorbereiding gehad omdat de besprekingen tussen Westerlo en STVV aangesleept hebben, waardoor mijn transfer vastzat. Daar betaal ik vandaag ongetwijfeld een prijs voor. Ik mis een beetje frisheid. Maar het vertrouwen is er nog, ik weet nog altijd wat ik moet doen en wat niet om te scoren. Wat ik in het begin van de competitie liet zien, was dus geen toeval!”

4 Na meerdere weken in de top zes zakt Westerlo steeds verder weg. Staan jullie nu waar jullie zouden moeten staan?

“Het belangrijkste voor een club die net gepromoveerd is, is het behoud. We moeten niet dromen van de Champions League. Als we lang in de top zes gestaan hebben, betekent dat dat we dat verdienden. Vandaag staan we achtste, volgens mij ook terecht. En als we binnen een maand in de top drie staan, dan zullen we dat ook verdiend hebben! Ik denk in ieder geval dat Westerlo een evenwichtige ploeg is. Een team dat soms een serieuze pandoering krijgt, zoals de 4-0 en de 5-0 in Oostende en Brugge, maar een goed team. Als alles goed zit in het hoofd, wil dat nog niet zeggen dat de voeten volgen…”

5 Je bent, net zoals Anthony Vanden Borre, opgeleid bij Anderlecht. En, zoals hij, heb je ook wat dommigheden uitgehaald, ben je een tijdje uit beeld verdwenen en uiteindelijk teruggekomen. Is hij voor jou het te volgen voorbeeld?

“Wat die jongen doet, is formidabel. Soms hebben we een verkeerde indruk van hem, maar wat een voorbeeld! Hij zat volledig aan de grond en nu is hij Rode Duivel en speelde hij zelfs op het WK. Als ik bij iemand mijn inspiratie moet halen, dan kijk ik liever naar aanvallers, maar Vanden Borre is een voorbeeld voor elke voetballer.”

Mohamed Aoulad (23), met de Belgisch-Marokkaanse nationaliteit, is aanvaller bij Westerlo na bij Anderlecht, Charleroi, Waasland-Beveren en STVV gespeeld te hebben.

DOOR PIERRE DANVOYE

Mohamed Aoulad: “Marokko heeft de juiste beslissing genomen door de organisatie van de Afrika Cup uit handen te geven. Wat betekent voetbal als het over de gezondheid van het volk gaat?”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier