Gregorio Manzano start sterk bij FC Sevilla.

Tien dagen geleden bezegelde David Trezeguet met zijn goal voor Hércules Alicante het lot van Antonio Alvarez, de coach van Sevilla, die zich na de uitschakeling in de CL-voorronde tegen SC Braga en de nederlaag tegen PSG in de eerste wedstrijd voor de Europa League geen misstap meer kon veroorloven.

“Voetbal en geduld gaan kennelijk niet samen”, verklaarde Alvarez na zijn doorsturen. “Ik had het gevoel dat ik alle resterende wedstrijden van de heenronde in de Primera División zou moeten winnen om mijn vel nog te kunnen redden. Maar ik heb nergens spijt van. Als het te herdoen was, zou ik het precies op dezelfde manier aanpakken. Dit ontslag komt aan als een mokerslag, maar toch blijf ik FC Sevilla in het hart dragen. Ik heb er dertig jaar gewerkt en kon er mijn droom waarmaken om ooit eens het A-team te coachen.”

Alvarez ontkent dat hij problemen had met de Braziliaanse steraanvaller Luís Fabiano. “Ik stelde hem op in de voorronde van de Champions League, maar ik gaf daarna de voorkeur aan de Spaanse spits Alvaro Negredo. Een coach moet nu eenmaal keuzes maken”, opperde Alvarez. “Toen ik hem, overigens na een uitgebreid gesprek, een keer niet opnam in de wedstrijdselectie, moet de koning zowat de enige zijn die me daar niet om uitleg bij gevraagd heeft.”

Als opvolger voor Alvarez koos voorzitter José María del Nido voor Gregorio Manzano, die vorig seizoen wonderen realiseerde bij Real Mallorca maar daar afgelopen zomer opstapte omdat ze hem niet meer konden betalen. “Op het verleden kom ik niet terug”, verklaarde de nieuwe coach na zijn aanstelling. “Ik bezit ook geen toverstokje. Ik wil alleen opnieuw een winnersmentaliteit zien. Mijn spelers mogen geen angst kennen, ze moeten de huisstijl trouw zijn en blijven.”

Manzano startte alvast sterk. Europees begon hij met een 0-1-zege op het veld van Borussia Dortmund, afgelopen zondag bevestigde FC Sevilla met een 3-1-overwinning tegen Atlético Madrid, overigens een heruitgave van de recentste Spaanse bekerfinale.

Atlético Madrid verlengde tussentijds de contracten van José Antonio Reyes (2014), Tomás Ujfalusi en Paulo Assunção (beiden tot 2013), die normaal gezien afliepen in 2011. Sergio Agüero (22) miste als gevolg van een spierscheur het uitduel bij FC Sevilla.

Lionel Messi (22) kan mogelijk een contract voor het leven tekenen bij Barcelona. Dat liet voorzitter Sandro Rosell vorige donderdag verstaan bij het overhandigen van de Golden Shoe aan de Argentijn. De avond voordien speelde Leo al opnieuw een half uurtje mee, tien dagen nadat hij een zware enkelblessure opliep. Xavi (30) moest tegen Real Mallorca forfait geven als gevolg van een blessure aan de achillespees.

Angel Di María, de 22-jarige Argentijnse linkerflankspeler van Real Madrid, raakte vorige woensdag betrokken bij een verkeersongeval nadat hij een stopsignaal negeerde. Zijn verloofde, die naast hem zat, moest omwille van pijn in de borstkas worden opgenomen in het ziekenhuis. Fernando Gago (24), die al sinds augustus werkloos moet toekijken omwille van een blessure, hernam vorige week de groepstrainingen.

José Callejón (23), de spits van Espanyol, kreeg een gele kaart en een boete omdat hij bij het vieren van een doelpunt een T-shirt toonde van Dani Jarqué, de ploegmaat die twee jaar geleden overleed. Het beroep dat hij tegen de straf aantekende, werd aanvaard, waarop de speler verklaarde dat hij voortaan in elke wedstrijd dat T-shirt onder zijn truitje zal dragen. Verdediger Ernesto Galán (24) liep zaterdagavond tegen Real Sociedad een scheenbeenbreuk op.

Juande Ramos, de vroegere trainer van Real Madrid, FC Sevilla en Tottenham, die vorig seizoen aan de slag was bij Málaga, tekende een contract voor vier jaar bij Dnjepr Dnjepropetrovsk.

DANIEL DEVOS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier