Waar ben je Marcin tegengekomen ?

“Acht jaar geleden. Ik studeerde nog, maar tegelijk werkte ik voor een reclamebureau. Ik moest een man zoeken voor een reclame voor shampoo en had van iemand zijn telefoonnummer gekregen. Na de casting nodigde hij me uit om een koffie te gaan drinken. Drie maanden later belde hij mij met de vraag of ik zin had om met hem mee te gaan naar het huwelijk van een vriend waarop hij getuige was. Vanaf dan zijn we een koppel geworden.”

Wat zag je in hem ?

“Ik vond hem goed. Mooie jongen en ik hield van zijn manier van praten. Hij kon alles verstandig uitleggen.”

Hoe vroeg hij jou ten huwelijk ?

“Niks speciaals, hij heeft het gewoon meegedeeld : ‘Ik neem Monika tot mijn vrouw.’ ( Lacht.)” ( Marcin vindt dat dat macho klinkt. Meestal, vindt hij, is het zo dat vrouwen een relatie willen officialiseren. Bovendien woonden ze al samen, in België nog wel. Hij riep de twee families samen om mee te delen dat ze zouden huwen.)

Valt hij een beetje mee ?

“Ja, hij is een goede echtgenoot voor mij. Helpt in huis, speelt veel met de kinderen, vooral met Marek ( Marek is 3 jaar, Natalia 10 maanden, nvdr). Hij windt zich wel veel sneller op dan vroeger. Hij voelt de verantwoordelijkheid die je in de opvoeding draagt en weet dat die er niet minder op zal worden.”

Wat is typisch Marcin ?

“Hij is een maniak. Alles moet altijd in orde zijn : zijn kledij, zijn haar, zijn presentatie. En hij heeft veel liefde nodig. Hij wil altijd geliefkoosd worden. Aaaah Marciiiiin ( lacht). En hij doet mensen graag pleziertjes, vooral mij. Mij een koffie zetten, iets kopen wat ik graag eet of drink. De nieuwe meubelen ! Fruitsalade bereiden en klaarzetten tegen dat ik thuiskom van de fitness. Hij zal ook nooit zeggen dat hij goed gespeeld heeft, ik moet het uit de krant vernemen.”

Bevalt het moederschap je ?

“Ja, maar het is vermoeiend ( lacht). Ik hou ervan, zeker, maar vooraf weet je niet wat het echt is. Ik wilde vier kinderen, maar momenteel is twee genoeg.”

Wat studeerde je ?

“Economie en landbouwkunde.”

Landbouwkunde ? !

“Ja, omdat ik dacht dat dat diploma mij in de toekomst, na de toetreding tot de Europese Unie, een goede post zou kunnen bieden.”

Mis je geen job ?

“Neen, dat gaat. Ik werk al vijf jaar niet meer, ik ben het gewoon geraakt. Ik ben een vrouw met ambitie, maar ik wacht daarvoor tot de kinderen groot genoeg zijn en we terugkeren naar Polen. Ik zou graag ergens stage lopen in de immobiliënsector. Als het moet wil ik er ook voor studeren, maar liefst zou ik het werkend leren.”

Immobiliën ? !

“Ja, dat lijkt mij een veelzijdige job. Praten met mensen, mensen overtuigen, plus alle technische aspecten, ideeën leveren. Ik sta open, ik zie wel wat er komt.”

Jij koos de hond, horen we van Marcin, een golden retriever. Waarom deze ?

“Ik was er meteen weg van, omdat het de mooiste en de grootste was. En bovendien was hij in promotie ( lacht). Grapje, hoor.”

door Christian Vandenabeele

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier