Deportivo La Coruña hoopt op CL-ticket.

Tien dagen geleden brak FilipeLuís (24), de getalenteerde linksachter van Deportivo La Coruña die sinds vorige zomer Braziliaans international is, zijn enkel. Voorzitter AugustoCesarLen-doiro, die erom bekendstaat nooit een blad voor de mond te nemen, verklaarde dat Barcelona het zich nog zal beklagen dat het de 14 of 15 miljoen euro die Depor voor hem vroeg niet wilde betalen. “Voor iemand met zijn klasse was die vraagprijs niet te hoog.”

Ondertussen is het uitvallen van Luís een tegenvaller voor het nochtans goed draaiende Deportivo La Coruña, dat trouwens tegelijk ook de 23-jarige Mexicaanse middenvelder AndrésGuardado zag uitvallen met een spierblessure. Zet dit de ambities van de club op de helling? “Ik kan niet eisen dat de ploeg een CL-ticket afdwingt”, stelt Lendoiro. “Maar als we die kans krijgen, mogen we ze natuurlijk niet laten ontglippen. Het kan misschien verrassend zijn dat we zo hoog geklasseerd staan, nadat we afgelopen zomer weinig nieuwe spelers binnenhaalden. Maar we hadden ook vorig seizoen al aan een stevige ploeg gewerkt met een goede mix tussen ervaren spelers en jonge talenten. Die zorgen voor een mooie toekomst: ofwel zullen wij zelf van onze talenten profiteren, ofwel zullen we een mooi transferbedrag voor hen kunnen vangen.”

Deportivo La Coruña, dat tien jaar geleden kampioen werd, blijft hoe dan ook een van de kleinere clubs die blijven proberen om de groten het vuur aan de schenen te leggen. “Heel wat clubs moeten het doen met een budget dat tien keer lager ligt dan dat van Barcelona en Real Madrid”, beseft Leondoiro. “Af en toe is er dan eens een mirakel nodig, zoals dat van ons tien jaar geleden. Maar vaak kan het niet gebeuren. Trouwens, ik ben al 21 jaar voorzitter. Daarvan speelden wij er achttien in de Primera División. In mijn ogen is dat even veel waard als de titel die we in 2000 behaalden. Uiteindelijk is La Coruña met zijn 250.000 inwoners slechts een heel kleine stad.”

Cristiano Ronaldo (25) kreeg twee wedstrijden schorsing na een elleboogstoot op Patrick Mtiliga, de Málagaverdediger die de Portugees probeerde af te stoppen door aan zijn truitje te hangen. De straf werd ook in beroep bevestigd, maar Real Madrid probeerde alle mogelijke rechtsmiddelen uit te putten om hem op te stellen tegen Deportivo La Coruña. Door de afwezigheid van Esteban Garay, Fernando Gago, Mahamoudou Diarra, Lassana Diarra, Gonzalo Higuaín en Rafael van der Vaart moest coach Manuel Pellegrini voor die wedstrijd trouwens vier jongeren uit de B-kern meenemen. Het hinderde niet, want de Koninklijke won met 1-3.

De Spaanse voetbalbond besliste vanaf volgend seizoen een aantal wedstrijden in de Segunda División op vrijdag te spelen en enkele duels uit de Primera División op maandag.

Federico Souza, een Argentijnse zakenman, nam het roer in handen bij hekkensluiter Xerez.

Mallorcacoach Gregorio Manzano mag na de goede resultaten die hij behaalt, rekenen op de belangstelling van drie Engelse clubs.

Jacobo (25), de doelman van Real Valladolid, werd met darmproblemen opgenomen op de spoedafdeling van het ziekenhuis.

Cosmin Contra, de 34-jarige Roemeense verdediger van Getafe, keert terug naar zijn land. “Ik had meer respect verdiend”, luidde zijn bittere commentaar bij het afscheid.

Asier Del Horno, de 29-jarige linksachter, wordt door Valencia uitgeleend aan Real Valladolid.

Atlético Madrid, Getafe, Racing Santander en FC Sevilla plaatsten zich voor de halve finales van de Copa del Rey.

Ernesto Valverde is niet langer trainer van Villarreal. Hij moest de nederlaag tegen Osasuna bekopen met zijn ontslag.

DANIEL DEVOS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier