Spoot jij ooit graffiti op een trein?

“Nee, ik saboteerde het openbaar vervoer alleen een keer als zwartrijder. Ik was veertien en ging met een vriend naar een winkel. We moesten maar vijf minuutjes op de bus zitten. Mijn vriend vond het niet de moeite om te betalen. Een halte verder stapte een controleur op. We kregen elk een boete van 75 euro. Gelukkig kon ik thuis de brief met het overschrijvingsformulier onderscheppen vooraleer mijn ouders die onder ogen kregen. Ik gaf 75 euro aan Evelien, mijn zus, die vier jaar ouder is, en vroeg haar om de overschrijving te doen. In zulke situaties kon ik wel bij haar terecht, of bij mijn broer, Stef. Die is acht jaar ouder.

“Nu betaal ik op de bus altijd. Mocht ik die ene keer alleen geweest zijn, ik zou toen ook betaald hebben. Ik ben vrij correct. Op school was ik bijvoorbeeld een leerling die de regels volgde. Ik trok weleens een stoel van een klasgenoot weg als die zich wilde neerzetten, maar ik haalde nooit kattenkwaad uit dat over de schreef ging.

“Ik lette in de klas ook goed op. Omdat ik niet zo graag achter mijn boeken zat, redeneerde ik: wat ik in de klas al onthoud, moet ik thuis niet meer studeren.”

Wie was jouw favoriete lid van The A-team?

“Die zwarte.”

B.A.

“Hij was de sterkste en deed altijd mooie dingen.

“The A-team sprak mij wel aan, maar vooral voor Zorro wilde ik op tijd thuis zijn. En voor de Power Rangers. Ik liep ook weleens rond met een cape en een maskertje, of met zo’n rood pak van de Power Rangers. Rood was mijn lievelingskleur, en de rode Power Ranger was de leider.”

Vind jij het sexy als een tennisster zo luid kreunt dat ze het geluidsniveau van een grasmachine evenaart? Het is te zeggen: als ze zo kreunt tijdens het tennissen.

“Bij Maria Sjarapova apprecieer ik dat bijvoorbeeld meer dan bij een minder knappe speelster. ( lacht) Mooie vrouwen mogen kreunen, andere niet. Daar zit iets in, èh.”

Welke vrouw mag van jou zo luid kreunen dat ze het geluidsniveau van een helikopter evenaart?

“Ik heb altijd tegen mijn vriendin gezegd: als ik ooit Erika Van Tielen kan krijgen, zal ik serieus wat moeite doen. ( lacht) Zelfs nu ik er een kind bij zou moeten nemen, zou ik er nog voor gaan, als ze zou openstaan voor mij.”

Wat is het stomste waar je ooit zakgeld aan uitgaf?

“Op PlayStation vind ik de voetbalspelletjes de leukste, maar op een keer zag ik een oorlogsspelletje dat mij aansprak. Ik kocht het. Maar toen ik het één keer gespeeld had, vond ik al dat ik mijn geld beter gespaard had.

“Ik ben vrij zuinig, op het gierige af. Ik herinner mij dat ik eens met mijn zus naar de kermis mocht en dat we beiden tien euro kregen. Na tien minuten kwam Evelien mij vragen of ik nog geld had. Ik had alles nog, maar gaf haar niks. Ik ging met mijn tien euro terug naar huis. Aan zo’n schietkraam kreeg je na één beurt vijf punten, daarmee kon je niks zinnigs kopen. Dus concludeerde ik dat ik dat geld beter kon sparen, tot ik genoeg had om wel iets zinnigs te kopen.”

Vergeet jij ook altijd het prijsetiket weg te halen als je iets cadeau geeft aan iemand?

“Dat gebeurt.” ( lacht)

En krijg je dan onder je voeten als je vriendin merkt dat haar cadeau maar 2,5 euro kostte?

( lacht) “Ik koop sowieso iets in die prijsklasse, om haar te pesten. Ik vind het altijd grappig om mijn deftige cadeau eerst achter de hand te houden en om te zien hoe iemand reageert op iets wat niet veel waarde heeft. Zo gaf ik Katrien eens een navelpiercing van drie euro. Toen ik haar teleurstelling zag, beleefde ik echt binnenpretjes. Maar ik had ook nog een verwenbon. Die navelpiercing deed ze maar één keer aan, nadien schakelde ze weer over op haar oude.

“Dat heeft trouwens iets, haar navelpiercing. Als we naar tv liggen te kijken, begin ik daar altijd aan te draaien. Maar af en toe doet dat pijn, dan krijg ik een duw.”

IN DEZE RUBRIEK KOMEN DIT SEIZOEN BELGISCHE SPORTFIGUREN UIT VERSCHILLENDE DISCIPLINES AAN BOD.

DOOR KRISTOF DE RYCK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier