Fabian Carini heeft geen basisplaats bij Murcia.

Het bestuur van Murcia, een nieuwkomer in de Primera División, besefte afgelopen zomer dat het, om een kans te maken op het behoud, een aantal ervaren spelers moest aanwerven. De club zocht daarvoor vooral zijn heil in Uruguay, omdat zijn Uruguayaanse spits IvánAlonso (28) het erg goed doet en vorig seizoen met veertien goals in 40 wedstrijden een van de grote bewerkers was van de promotie.

Uiteindelijk kwamen drie Uruguayanen de rangen versterken. Linkerflankspeler MarioRegueiro (29), die eerder bij Racing Santander al werkte onder trainer LucasAlcaraz, speelde ook al voor Valencia. Maar daar kon hij de concurrentie met Vicente en DavidSilva niet aan. Ook middenvelder PabloGarcía (30), die al zonder veel succes zijn kans had gewaagd bij Real Madrid en Celta Vigo, en FabianCarini (28), de doelman die in België geen onbekende is omdat hij tussen 2002 en 2004 de kleuren van Standard verdedigde, kregen een contract.

Voor de Europese voetballiefhebbers blijft Carini in ieder geval een beetje een mysterie. Terwijl hij de onbetwiste nummer één is van de nationale ploeg van Uruguay, waarmee hij in sleutelwedstrijden al legendarische prestaties neerzette, kon hij zich nog nooit echt doorzetten. Bij Standard had hij weliswaar een basisplaats, maar overtuigen deed hij er nooit. Dat lukte hem ook niet bij Juventus, Inter en Cagliari. Met de overstap naar Murcia dacht Carini dat hij de problemen achter zich zou kunnen laten, maar ook de Spaanse zon lijkt voor hem geen oplossing te zijn. Hij kampte zelfs met wat kleine blessures en ondertussen deed de andere keeper, AntonioNotario, het zo goed dat Carini niet meer van de invallersbank raakte. Toch beklaagt hij zich zijn overstap naar Spanje niet. “Ik denk dat het moment gekomen was om na al die seizoenen in Italië eens andere lucht op te snuiven”, verklaarde hij onlangs.

In de Serie A raakte Carini in vijf seizoenen uiteindelijk aan slechts twaalf wedstrijden. “Er kan nu eenmaal slechts één doelman onder de lat staan. Als veldspeler krijg je toch meer mogelijkheden. En ik wil positief blijven. Ik zat bij enkele van de grootste Italiaanse clubs en kon daar dagelijks trainen met spelers die tot de beste van de wereld behoren. Dat is ook niet niks.”

Guti (31) krijgt van Real Madrid mogelijk een voorstel om een levenslang contract te tekenen.

Marcelino García Toral, de trainer van Racing Santander, beloofde dat hij in het gemeentehuis het clublied LaFuentedeCacho zal zingen als zijn ploeg erin slaagt de Spaanse beker te veroveren.

Raúl (30) hield samen met bondscoach Luis Aragonés een persconferentie om een einde te maken aan de controverse die ontstond omdat de aanvoerder van Real al sinds september 2006 niet meer werd opgeroepen. Maar een uitnodiging voor een interland is (voorlopig) nog niet aan de orde.

Thierry Henry (30, Barcelona) scoorde tegen Celtic zijn 45ste goal in 90 Europese wedstrijden.

De Levantespelers ontvingen hun loon van januari, maar ze boycotten de training als protest tegen verklaringen van voorzitter Pedro Villarroel. Damiano Tommasi (33), de Italiaanse middenvelder, werd in Rome geopereerd aan de voorste kruisbanden van de rechterknie en komt dit seizoen niet meer in actie.

Alexandr Kerzhakov (25), de Russische spits van FC Sevilla, stapt over naar Dinamo Moskou, dat liefst acht miljoen euro neerlegde.

Manuel Ruiz de Lopera, de voorzitter van Betis, kondigde aan dat hij met niemand over een contractverlenging wil spreken zolang zijn club geen 43 punten haalt.

Rafa Benítez (Liverpool) mag rekenen op de belangstelling van Atlético Madrid.

Josu Uribe, de coach van tweedeklasser Alavés, werd omwille van de slechte resultaten ontslagen. Julio Bañuelos verving hem.

Ernesto Chevanton (31), de Uruguayaanse spits van FC Sevilla, werd geopereerd aan de linkerknie.

DANIEL DEVOS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier