Gebeurde het al eens dat je de zes nummers van de Lotto juist had, maar dat je vergeten was met je formulier vooraf naar de krantenwinkel te gaan? ( lacht) “Nee. Ik doe wel altijd mee. Met Euromillions won ik al eens elf euro, maar voor de rest nog niets. De winst staat dus op nul.

“Als ik de grote pot zou winnen, zou ik een stuk voor mezelf houden, maar ook iets goeds proberen te doen. Er zijn zo veel problemen in de wereld, mochten alle mensen met veel geld wat helpen, dan zou het al heel wat draaglijker worden. Ik zie heel graag dieren, die hebben iets onschuldigs. Ik zou iets voor hen proberen te doen. Ik kan er totaal niet tegen als ik op tv dieren zie die mishandeld worden, dat ligt heel gevoelig bij mij. Twee weken geleden vond ik hier in de buurt een loslopende hond. Ik gaf die wat water en hield hem bij ons in de tuin. Daar speelde ik er wat mee, nadien belde ik de politie. Ze zijn hem komen halen.

“Zelf hadden we thuis nooit dieren, op een hamster na. Mijn broer Arne is allergisch aan honden en katten. Binnenkort gaan Jana en ik samenwonen, dan zullen we wel wat katten in huis nemen. Ik ben ook van plan om een paard te kopen.”

Welke juffrouw in het middelbaar kon jou krijgen?

“Als ik toch iemand moet kiezen: mevrouw Spitaels. Die gaf Frans en kwam ook al eens naar Aalst kijken. Ik volgde Latijn-wetenschappen in het Don Boscocollege van Zwijnaarde. We hadden geen makkelijke klas. Ook ik stond vaak graag in de aandacht en kon vooral moeilijk stilzitten. Soms gooiden we met sinaasappels of kroop een van ons onder de banken door naar voren om daar plots de stekker van de radio in te steken.

“In de biologieklas gingen we op een keer nog verder. Daar stond achteraan een kast met allerlei substanties. We namen eens een leeg potje, enkelen plasten daarin en we zetten dat potje terug in de kast. Na een jaar begint pipi in een potje te stollen, wist je dat? Dat werd een vast goedje en er kwam schuim en schimmel op. Heel boeiend om te zien. Waarschijnlijk staat dat potje er nu nog.”

Van welke schoonheid had je graag eens een les seksuele opvoeding gekregen?

“Modellen hebben meestal weinig inhoud, mijn droomvrouw moet toch iemand zijn met wie je ook een halfuurtje kunt praten. Onlangs was ik aan het luisteren naar een liedje van Alicia Keys. Of die iets zinnigs kan vertellen, weet ik niet, maar ze kan wel heel mooi zingen. Dat is toch al iets.”

Wat is het schoonste cadeau dat je ooit kreeg van je schoonouders?

Goh … Dat ze mij graag zien. Ik volg nu regentaat lichamelijke opvoeding. Voor mijn stage moest ik in de buurt van het ouderlijke huis van Jana lesgeven. Ik logeerde toen negen weken daar. Na mijn trainingen stond mijn eten elke keer klaar.

“Ik leerde daar ook iets nieuws kennen. Op een keer kreeg ik vlees en patatjes met daarbij een opgewarmde paprika waarin een hardgekookt ei was gestoken. En dan wat kaas erover. Gewéldig lekker.”

Wat eet je het liefst: roze marshmallows of witte?

“Witte. Het grappige is ook dat ik die rauw beter vind dan wanneer ze boven de barbecue gehouden zijn.

“Ik hou enorm van zoetigheid. Tijdens het seizoen probeer ik het snoepen te beperken, maar nadien gaan de perzikjes met suiker en de lange matten – vooral de rode en de gele – vlotjes binnen. Mijn geluk is dat ik in Zevergem woon, the middle of nowhere dus. Eer ik hier een winkel vind …”

Met welke kauwgom kun jij de grootste bellen blazen?

“Niet lachen, maar dat lukte me nog nooit. Ik oefende daar nochtans veel op toen ik klein was, want ik wou dat absoluut kunnen, maar het ging niet en ik gaf het dan maar op. Ik gebruik ook niet zo veel kauwgom meer, mijn kaken doen daarvan pijn. Tegenwoordig poets ik gewoon mijn tanden.”

In deze rubriek kwamen dit seizoen Belgische sportfiguren uit verschillende disciplines aan bod. Dit was de laatste aflevering van dit seizoen.

KRISTOF DE RYCK