Vorige woensdag trof de Italiaanse aanwinst van Real, de van AS Roma overgekomen AntonioCassano, voor het eerst raak. Geen onbelangrijk doelpunt bovendien, want het bezegelde de overwinning van de Madrilenen in de heenwedstrijd van de kwartfinales voor de Copa del Rey op het veld van bekerhouder Betis. De grillige 23-jarige Italiaanse spits moet zich kunnen ontpoppen tot een interessante en toekomstgerichte investering voor Real. Hij is geen typische centrumspits die in de zestien op kansjes loert, maar eerder een zeer beweeglijke speler die voor veel gevaar kan zorgen door op te duiken vanuit de tweede lijn. Natuurlijk kan je je afvragen of Real wel nood had aan dit soort speler. Interimcoach LopezCaro beschikt nu wel over een bijkomende troef, maar het gaat om hetzelfde type speler als JulioBaptista, Robinho en Guti. Toch betaalde Real vijf miljoen euro voor Cassano, die over zes maanden einde contract was bij AS Roma en dan gratis kon vertrekken.

Aan zijn moeilijke jeugd in de achterbuurten van de Italiaanse havenstad Bari heeft Cassano, die met nummer 19 speelt, een hard karakter overgehouden. En in Rome, waar hij aan de slag was sinds 2001, had hij, al dan niet terecht, de naam een echte nachtbraker te zijn. Wel wordt gezegd dat hij heel wat aan maturiteit heeft gewonnen en zijn leven beter op orde heeft sinds hij een vaste relatie heeft met zijn vriendin Rosaria, die ook met hem meekwam naar Madrid.

In het Santiago Bernabeustadion zal de nieuwe spits jaarlijks een salaris van vier miljoen euro opstrijken. Dat is een derde minder dan de andere galacticos, voor wie een plafond geldt van zes miljoen euro. Cassano is overigens ook speelgerechtigd voor de Champions League omdat hij dit seizoen met Roma in geen enkele wedstrijd voor de UEFA-cup aantrad. Cassano is nog maar de tweede Italiaanse speler die een contract tekende bij Real. De eerste was rechtsachter ChristianPanucci, die tussen 1996 en 1999 een heel goede indruk naliet in bij de Koninklijke.

Samuel Eto’o, die tien dagen geleden naar een speler van Bilbao spuwde, is door de Spaanse voetbalbond niet geschorst. Net zomin trouwens als de Baskische trainer van Bilbao, Javier Clemente, die de Kameroense spits van Barcelona op racistisch getinte uitlatingen trakteerde.

Darko Kovacevic, de Kroatische spits van Real Sociedad, onderging een operatie aan de linker achillespees.

Nihat Kahveci, de Turkse spitsbroeder van Kovacevic bij Real Sociedad, stemde er omwille van de zware blessure van zijn teamgenoot mee in om zijn geplande overstap naar Spartak Moskou uit te stellen.

Julien Escudé (26), de Franse verdediger van Ajax, tekende voor drie en een half jaar bij FC Sevilla. De club uit Andalusië betaalde een transferbedrag van anderhalf miljoen euro.

Alfredo Di Stefano (79), de erevoorzitter van Real Madrid die enkele weken geleden een hartinfarct kreeg, mocht met een pacemaker het ziekenhuis van Valencia verlaten.

Copa del Rey, heenwedstrijden van de kwartfinales : Betis-Real Madrid 0-1, Cadiz-Espanyol 0-2, Deportivo-Valencia 1-0. Terugwedstrijden in de achtste finales : Za- ragoza-Atletico Madrid 2-2. Na een 0-1 overwinning in de heenwedstrijd, is Zaragoza gekwalificeerd en zal het in de kwartfinale FC Barcelona bekampen.

Atletico Madrid nam vorige zaterdag revanche voor de nederlaag in de bekerwedstrijd en ging op het veld van Zaragoza winnen met 0-2. De ploeg uit Asturië had in de competitie voordien nochtans 16 op 18 behaald.

VOLGENDE SPEELDAG

29/01 Valencia – Zaragoza, FC Sevilla – Villarreal, Osasuna – Betis, Mallorca – Barcelona, Espanyol – Málaga, Celta – Real Madrid, Cádiz – Santander, Atlético Madrid – La Coruña, Bilbao – Getafe, Alavés – Sociedad

TOPSCHUTTERS

1. Eto’o (Barcelona) 18 goals ; 2. Ronaldinho (Barcelona), Villa (Valencia) 10 goals ; 4. Ronaldo (Real Madrid) 9 goals ; 5. Diego Tristán (Deportivo) 8 goals.

DDV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier